SSP: Mali se sveti Univerzitetu 1Foto: Stranka Slobode i Pravde

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je ministar finansija Siniša Mali zloupotrebio ministarski položaj i, javno osramoćen zbog potvrde o plagijatu doktorata, smanjio budžetska sredstva Univerzitetu u Beogradu za za 525 miliona dinara.

„Lažni doktor Siniša Mali se javno hvalio da će pocepati doktorat i napisati novi, a u svom kabinetu je kukavički smanjio budžetsku podršku Univerzitetu u Beogradu za 525 miliona dinara“, navodi u saopštenju SSP.

Stranka naglašava kako je Mali „javno osramoćen zbog potvrde o plagijatu, zloupotrebio položaj ministra i u budžetu za 2020. godinu se osvetio Univerzitetu smanjenjem sredstava sa 19,24 na 18,71 milijardi dinara“.

„Ovim potezom očajnika, lažni doktor je samo potvrdio da mu nije mesto ni na jednoj javnoj funkciji, kao ni ostalim članovima Vlade koji su izglasali ovakav budžet“, ističe u saopštenju SSP.

Uz ocenu da „ne postoji razvojni budžet kojim se smanjuju sredstva namenjena visokom obrazovanju i budućnosti mladih“, SSP poručuje da „Univerzitetu u Beogradu mora biti vraćena budžetska podrška“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari