SSP: Ministarstvo prosvete objavilo prodaju škole, cena 10.000 evra, rok 3. januar 1Foto: Logo

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je Ministarstvo prosvete objavilo prodaju Visoke strukovne škole za preduzetništvo u Beogradu, ukazujući i da je zakazana, „već za 3. januar“.

„Oglas za prodaju škole objavljen je 25.12.2021. u Večernjim novostima, a da apsurd bude još veći, prodaja je zakazana već za 3. januar, samo osam dana kasnije i u vreme kada niko, ni u Srbiji ni u svetu, ne radi“, navodi SSP i ocenjuje da će i ta škola, postati novogodišnji poklon nekom investitoru bliskom vlasti.

SSP navodi da je cena po kojoj se prodaje samo milion dinara, ili nešto manje od 10.000 evra, ocenjujući da se škola „nudi na rasprodaji, poznatom kupcu“.

„Škola zakupljuje prostor grada Beograda u (Ulici) majke Jevrosime na osnovu ugovora o zakupu zaključenog na sedam godina po uslovima koji su znatno povoljniji od tržišnih. Začin celoj ovoj priči daje potpredsednik Skupštine Srbije i funkcioner vladajuće stranke Vladimir Marinković, koji je i istaknuti profesor te obrazovne ustanove“, navodi SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari