SSP: Nije dovoljna samo smena Šapića već i ove vlasti i celog sistema 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

“Da je Aleksandar Šapić prijavio tužilastvu, smenio i izašao u javnost sa tim što je čuo još pre mesec dana, onda bismo mogli da razgovaramo o tome da li će i zašto morati da podnese ostavku, a pošto to nije uradio danas samo pitamo kada će je podneti” izjavila je predsednica Gradskog odbora SSP Beograd Mila Popović danas na konferenciji za štampu.

Popović je rekla da će danas pitati gradonačelnika “da li ga je sramota i zašto nije, jer svakog pristojnog Beograđanina je sramota onoga što je čuo ovih dana”.

– Ako je znao za ove snimke morao je da ih preda nadležnim organima. Pošto nije jasno je da je pokušao  sve da sakrije. A to se zove prikrivanje, saučesništvo. Ali time treba institucije da se bave. Ja samo pitam kada će Aleksandar Šapić prestati da nas sve bruka i sramoti. Neka podnese već jednom ostavku i prestane da zlostavlja naš grad. Svaki dan koji provede na mestu gradonačelnika je prilika za novu aferu i Aleksandar Šapić je nikada ne propusti. Mi smo za današnju sednicu podneli zahtev za njegovu ostavku, a ukoliko ne želi da je podnese onda i za njegovu smenu, pa ćemo da vidimo kako će se i predsednik skupštine, ali i odbornici većine ponašati i da li je za njih nameštanje tendera, korupcija i ucenjivanje prihvatljiva stvar ili nije.

“Svakako pored ostavke Šapića i dalje insistiramo i na novim izborima u Beogradu, kako bi konačno Beograd počeli da vode ljudi koji ga vole, koji ga razumeju i poznaju” zaključila je Popović, a prenosi u saopštenju SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari