SSP: Šapiću, gde su pare Beograđana? 1Foto: BETAPHOTO/BEOINFO

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović ocenila je danas da će gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić dovesti grad do stečaja, navodeći da je prošle godine manjak u gradskom budžetu iznosio 72 miliona evra.

„Šapiću, gde su pare Beograđana? Činjenica je da Beograd do sada nije platio obaveze prema roditeljima u iznosu od 20.000 dinara po detetu, koje ide u osnovnu i srednju školu. Činjenica je da grad duguje sedam miliona evra EPS-u i desetine miliona privatnim prevoznicima, činjenica je da se ne grade škole, obdaništa, domovi zdravlja, mostovi… Pa gde se onda troši 1,6 milijardi evra koliko iznosi budžet grada Beograda“, upitala je Popović u pisanoj izjavi.

Kako je navela, „nijedan kapitalni projekat u Beogradu nije urađen za deceniju vlasti Srpske napredne stranke (SNS), dok je veliki deo nadležnosti Beograda prebačen na Republiku, od koje dobija dodatna sredstva“.

„Da podsetimo“, navela je Popović, „deo ovog minusa zbog loših i koruptivnih odluka svaljen je na građane koji ove godine plaćaju uvećan porez na imovinu“.

„U svakoj uređenoj državi policija i tužilaštvo bi se odavno bavili ispitivanjem poslovanja Beograda i njegovog stečajnog upravnika Šapića. Vučićevo tužilaštvo to naravno ne radi, niti će. Zato će se sutra profesionalno tužilaštvo baviti kako Šapićem, tako i onima koji su mu dozvolili finansijsko uništavanje našeg grada“, poručila je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari