SSP: Suficit u kragujevačkom budžetu pokazatelj da vlast nije sposobna da rešava probleme 1Foto: Z. S. M.

Kragujevačko odbor Stranke slobode i pravde (SSP) je danas saopštio da je gradska vlast iskazala suficit od 248 miliona dinara u gradskom budžetu za 2023. godinu što pokazuje „da ona nije bila sposobna da prepozna i rešava nagomilane probleme u Kragujevcu“.

Predsednik Gradskog odbora SSP Dalibor Jekić smatra da je na svakom koraku „golim okom“ vidljivo da budžetski suficit „nije realna slika stanja stvari“.

On je u saopštenju ocenio da su u Kragujevcu „ulice u katastrofalnom stanju“, da su posle svake veće kiše poplave na ulicama, a pojedini putevi zbog odrona su prekinuti duže od godinu dana.

Jekić tvrdi i da nema dovoljno protivgradnih raketa, kaže da nema besplatnih udžbenika i da ne radi nijedna dvorana.

„Kragujevac nažalost nije grad koji je toliko uređen da nema u šta da se investira. Naprotiv: u kakvo stanje je doveden ne zna se u šta pre treba investirati“, ocenio je Jekić.

On je pitao gradonačelnika Nikolu Dašića zbog čega, ako je bilo dovoljno sredstava u budžetu, nisu rekonstruisane izuzetno loše ulice u kojima Kragujevčani „svakodnevno uništavaju svoja vozila“ ili zbog čega se nije pomoglo roditeljima besplatnim udžbenicima za sve učenike.

„Kragujevčani od ovakve vlasti ne mogu ni u ovoj godini da očekuju da će se stvari značajno popraviti jer javna je tajna da je budžet u ozbiljnom problemu i da novca nema za ozbiljnije investicije“, saopštio je Jekić.

On smatra da će 2024. biti još jedna godina „tavorenja i propadanja“, a da je „reč ‘investirati’ očigledno strana reč za vlast Srpske napredne stranke u Kragujevcu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari