SSP: Trinaesti femicid u Srbiji dan nakon što je Gojković pričala o poboljšanju položaja žena 1Foto: Pixabay/dianacibotari1991

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Irena Živković izjavila je danas da je 13. žena ubijena u Srbiji ove godine, dan nakon što su predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković i predsednica Skupštine Novog Sada Dina Vučinić pričale o boljem položaju žena u srpskom društvu.

„Gospođa Maja Gojković je istakla da položaj žena u društvu u Srbiji ide uzlaznom putanjom, dok je predsednica Skupštine Novog Sada tome dodala da žene nisu broj, pa bih da obe obavestim da je samo dan nakon njihovih izjava ubijena još jedna žena, trinaesta po redu žrtva femicida od početka ove godine. Nisu broj, ali nose brojeve žrtava“, navela je Živković u saopštenju.

Dodala je da su Sigurne kuće jedan od načina da se sačuvaju životi žena, žrtava nasilja, ali da je vlast kojoj pripadaju Gojković i Vučinić „zatvorila sve Sigurne kuće u istočnoj Srbiji, uz obrazloženje da su preveliki trošak za budžet“.

„Trebalo bi da znaju da već tri godine predlažemo izgradnju regionalne Sigurne kuće, a da njihove partijske kolege to sve vreme odbijaju, iako budžet Bora dozvoljava takav, pre svega neophodan projekat i da je bolje da nešto konkretno urade povodom toga, umesto da nas u medijima uveravaju da je položaj žena u Srbiji na zavidnom nivou“, ocenila je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari