SSP Užice: Grejanje u gradu uglavnom ne funkcioniše, najteža situacija u Omladinskoj ulici 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Užice Aleksandar Veselinović rekao je danas da grejanje u tom gradu uglavnom ne radi dodajući da „samo u retkim zgradama funkcioniše“ iako je grejna sezona počela 15. oktobra.

Kako se navodi u saopštenju SSP, Veselinović je rekao da je najteža situacija u Omladinskoj ulici, gde je stanarima čitavog bloka zgrada, njih skoro 1.000 u preko 200 stanova, sinoć rečeno da „zbog kvara za koji su nadležni znali od prošle godine, a nije saniran tokom leta, ove sezone uopšte neće imati grejanja“.

„Za kvar su znali Javno komunalno preduzeće Toplota, nadležni iz lokalne samouprave i upravnici zgrada, svi listom kadrovi Srpske napredne stranke, koji sada prebacuju krivicu jedni na druge. Jedini koji nisu znali su stanari koji uredno plaćaju račune“, rekao je Veselinović.

Rekao je da je okupljenim građanima u neformalnom protestu ispred zgrada dato obećanje da im zbog ove situacije „neće dostavljati račune tokom ove zime“.

„Novac koji su građani do sada uplatili od kraja prethodne do početka ove grejne sezone, na primer, 9.000 dinara mesečno za prosečan dvosoban stan, nisu pominjali“, navodi se u saopštenju SSP-a.

Veselinović je rekao da su „žrtve takve vlasti uvek i isključivo građani koji će u 21. veku morati da prežive zimu bez grejanja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari