SSS: Korak ka ukidanju autonomije Univerziteta

Ostavite komentar


  1. Ovo je zaista bestidna manipulacija. Senat je Savetu predložio dva kandidata i Savet je izabrao jednog. SSS želi politizaciju UB. Sramota!

  2. Čim se nešto iz procesure pa neka se zove čak samo običajno pravo izuzme tu nema želje za nešto regularno. Tu se uvek krije nešto što se radi samo nekog cilja radi i jasno je da sadašnja vlast želi samo svoj uticaj i na najmanji nivo mozga koji bi joj mogao biti suprotstavljen. U ovom slučaju je to akademska zajednica i mladi sa mozgom u Srbiji.

  3. „Saopštenje SSS“!? Šta ima jedna politička organizacija da komentariše izbore za rektora? Upravo to komentarisanje ide na uštrb autonomije univerziteta.

  4. Dekan Arhitektonskog fakulteta je svakako dobar kadar za rektora Beogradskog Univerziteta.

  5. Previse se nekolicina ljudi usudje da sudi o izboru novih rektora a da li se zapitaju ko stoji iza njih i zasto ako su upravu ne stoji vecina profesora

    1. Apriorno osporavanje novog rektora je bestidno.Izabran je po istoj proceduri po kojoj i Ivanka. Da je ona opet do ila vevinu, niko ne bi osporavao taj postupak.Jadni su mi k9mentari Srbijanke i druzine.Zasto nr dati sansu novom kandidatu – ionako su rezultati rads na Univrrzitetu u vreme Ivankinog mandata preskromni, ako ne.i losi..

  6. Шта политика има да се меша у избор Ректора Универзитета? Па ово нигде нема.

    1. Slažem se, politika nema šta da traži na Univerzitetu. Zato na prostoru Univerziteta treba zabraniti svaku političku aktivnost pod pretnjom isključenja, a nastavnom osoblju zabraniti javno iznošenje političkih stavova.

  7. Apriorno osporavanje novog rektora je bestidno.Izabran je po istoj proceduri po kojoj i Ivanka. Da je ona opet do ila vevinu, niko ne bi osporavao taj postupak.Jadni su mi k9mentari Srbijanke i druzine.Zasto nr dati sansu novom kandidatu – ionako su rezultati rads na Univrrzitetu u vreme Ivankinog mandata preskromni, ako ne.i losi..

  8. Apriorno ospor0avanje novog rektora je bestidno.Izabran je po istoj proceduri po kojoj i Ivanka. Da je ona opet do ila vevinu, niko ne bi osporavao taj postupak.Jadni su mi k9mentari Srbijanke i druzine.Zasto nr dati sansu novom kandidatu – ionako su rezultati rads na Univrrzitetu u vreme Ivankinog mandata preskromni, ako ne.i losi..

Ostavite komentar


Društvo

Polovina mladih u Srbiji planira da se odseli iz Srbije: Šta su naveli kao razloge? 10

Polovina mladih u Srbiji planira da se odseli iz Srbije: Šta su naveli kao razloge?

Oko 49 odsto mladih namerava da se odseli iz zemlje, a od ovog broja 28 njih kaže da još nije počelo da planira odlazak. Iako 31 odsto mladih sada ne planira da nastavi život van granica Srbije, ipak tu mogućnost ne isključuje, pokazuje najnoviji Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih u Republici Srbiji za 2024. godinu Krovne organizacije mladih.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.