Šta ako sam oštećen krivičnim delom?

Ostavite komentar


  1. Sta se radi u situaciji kada policajski sluzbenik, koji istrazuje da li je bilo krivicnog dela, napise protiv moje volje da sam se nagodio, pa tuzilac na osnovu toga odbije slucaj? Tuzilac, naravno, vise veruje policijskom sluzbeniku nego meni.
    Ili recimo kada okrivljeni prizna da je (nenamerno) ucinio dato delo, obeca da ce nadoknaditi stetu, pa se na osnovu toga odustane od krivicnog gonjenja, a kad se odustane od krivicnog gonjenja, onda ne zeli da nadoknadi stetu?
    Pitam, jer su ovo situacije koje sam doziveo na svojoj kozi, a okrivljenom se ostavi mogucnost da se nekim takvim manevrom u potpunosti izvuce. Mene naravno upute na parnicni postupak, u koji opet nisam nesto spreman da se upustam, posto nisam siguran da me u tom postupku ne cekaju neke slicne prevare, a nemam ni nesto novca, ni vremena, za takve eksperimente.

  2. Ukoliko nameravate da tužite opštinu ili lice čiji je opština osnivač, može se desiti da ne dobijete pravnu pomoć zbog sukoba interesa. Osim toga, pravnici koji u opštini pružaju pravnu pomoć, imaju malo ili nimalo iskustva u raznim oblastima za koje tražite pomoć. Ako vam sud dosudi odštetu u manjem iznosu nego što ste tužbom tražili, snosite deo troškova jer nuste 100% uspeli u sporu. Itd. Ako ikako možete, uzmite advokata koji se bavi onim vrstom prava koja je Vama potrebna. Npr, parnučar, krivičar i sl.

  3. Tekst je informativan i poučan.
    Jedini problem je što se autorka nije potrudila da navede koji članovi primenjivih zakona regulišu pobrojane slučajeve. Ima, naime, puno onih koji sebi ne mogu priuštiti pomoć (skupih) advokata, pa bi pokušali da se samostalno pozovu na zakonske odredbe.

    1. Novinarka ništa ne znam zabunio je sve nas pola od ovih stvari nisu tačne a ostalo je protumačio vrlo jednostavno u celoj ovoj situaciji najbolje je da potražite pomoć advokata i da se sa njim dogovorite

  4. Pre 10 god napadnut sam i nanesene su mi teske telesne povrede, bio sam 15 dana u bolnici. Tuzilastvo je preuzelo predmet i obavesten sam da su optuzeni prihvatili nagodbu i ja sam prihvatio njihovu nagodbu. Oni nisu nikada ispunili uslove iz nagodbe a ja sam obavesten da je slucaj preuzeo drugi tuzilac, pouvan sam na jedno rociste i vec 5 god nista se ne desava. Valda su zagubili predmet. I to je nase sudstvo i tuzilastvo

  5. Sta da se radi kad bahati direktor visoko cenjenog instituta umisli da je car? Samoziv je, osvetoljubiv i niko ne sme da mu se suprostavi. Stalno se nesto gradi, izuzev Verokia koji nije ni zapocet. To se ne moze izdrzati jos dve godine. Kome se obratiti da se ukloni sa polozaja dok nije sve upropastio?

  6. U parnicnom postupku prolazi pakao zrtva.Moras da ponavljas nasilje kako ti se dogodilo . Trnovit put igre bez granica.

  7. Sina od 37 .g.ubili su mi manijaci, dželati, monstrumi od lekara Okt i VJT kažu tužba neosnovana,a otpusnu listu pokazuje šta su mu priredili i za šest dana koliko je bio u bolnici u Zaječaru oni ga ubiše.Mito,korupcija, prijateljska i rodbinska veza sve može,ali postoji jedan jedini koji je pravedan pa će im presuditi

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.