Šta će đaci u školi na raspustu?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti obrazovnim ustanovama čak i neradnim danima

Ostavite komentar


  1. „Direktori škola sa kojima smo razgovarali kažu da je razlog dolaska predsednika Srbije bio da se na licu mesta uveri kako izgledaju škole nakon rekonstrukcije koju je finansirala država.“ FINANSIRALA DRZAVA! FINANSIRALA VLADA! Pa dobro bre direktori! a ko bi drugi trebalo da finansira, gradi, obrazovne ustanove! To stalno ponavljanje da je VLADA Finansirala „ovo“ i „ono“ to papagajsko ponavljanje „Vlada finansirala“ Hej! Vlada pare kojima finansira gradnju , renoviranje ‚nije dobila na Lutriji! To su pare Svih Nas! Direktori! Osnovno obrazovanje je OBAVEZNO, Ministar obrazovanja je OBAVEZAN da obezbedi odgovarajuće uslove za ispunjenje Obaveze. Dosta, sa tom floskulom !“finansirala država.“

    1. DržAVa to sa JA:Pa država je trebala da obnavlja i renovira škole i za vreme bivše vlasti, pa to nije radila i to ti tada nije smetalo.

    2. Problem je što je i ranije trebalo to da finansira država, ali su pare umesto u rekonstrukcije škola išle u privatne džepove. E zato se to naglašava.

  2. Treba neko da me zagolica da bih se nasmejao, ali sumnjam da cu se nasmejati, jer je u Srbiji sve na zalost vise nego tuzno.Aleksandru Vucicu je bitna kampanja „Buducnost Srbije“ ali ne buducnost Srbije nego buducnost funkcije koja mu se usladila i udobna fotelja a buducnost kakvu on zamislja nije buducnost koju bi svaki covek koji pametno razmislja svojom glavom pozeleo.

    1. Lek:Pa ako preko 50% građana podršava politiku koju vodi predsednik Vučić, onda nije dobro osuđivati te ljude da ne razmišljaju svojom glavom.

      1. 50% od izašlih na izbore i to sa neažuriranog spiska, što znači u najboljem slučaju 25% građana sa pravom glasa. Kad oduzmeš one mučenike što glasaju za džak brašna i ove mufljuze što glasaju zbog lične koristi, nema tu ni 10% onih koji veruju u ove šarene laže koje vođa prodaje.

    2. Nisam siguran da se vučić baš usledila funkcija ali ovim parazitima oko njega ne da se usledila već ih učinila nedodirljuvim i za njih je ovo eldorado….
      ….

  3. Pa ne moze dok je raspust da ide od kuce do kuce i prenosi viruse pojedinacno deci. Naredi direktorima da skupe decu a on , posto je juce izjavio na tv da se ne oseca dobro, da obidje decu o jednom trosku, dok jos stoji na nogama…

  4. Covek lud, zaista jeste. Kako cinjenicno stanje, lako vidljivo, svima odavno jasno proglasiti pravno i medicinski validno !? To je pitanje za Srbiju a ne uvek iznova informisati ono sto znamo da jeste, covek sisao sa tracnica ili sina uma koji voze u pravcu normale i sta znaci vest plus na tu temu osim da se medicinari i pravnici ne sastaju da nas izbave iz zla koje cini covek koji ne upravlja sobom

  5. -Juce je u dnevnom listu Politika objavljen clanak o losim zivotnim uslovima Roma u Zemunu i uz clanak dodata slika na kojoj se vide dva lepa romska deteta ispred malene kucice.
    =Napisao sam i poslao komentar koji Politika nije objavila -predlozio sam da se Predsednik Srbije slika i sa tom romskom decom.Nemaju vodu u kuci! ,21 je vek a zive u gradu koji je sastavljen sa glavnim gradom Srbije!
    -Daleko od toga da je Predednik Srbije veci krivac od bilo koga od nas za lose zivotne uslpve i stanje u kojem se nalazi romska populacija;;treba ,mora, drzava Srbija(i sve ostale susedna drzave jer Romi i tamo zive u slicnim losim uslovima ) da izdvaja znatna sredstva da Romima omoguci pristojniji zivot-gradnju stanova i kuca i td.
    -Mene jesramota, stidim se sto sam covek koji ne pokrece nikakvu inicijativu da se pomogne Romima ..
    -Komentar pisem ovde jer znam da ce clanak da bude procitan od strane velikog broja citalaca.Nadam se da cete ga objaviti.Mada kazu da je sve politika(politicka dimenzija),ovaj komentar nikako nisam pisao u toj dimenziji, vec iskljucivo iz razloga da pokusam da animiram i sve druge koji smatraju .da Romima treba pomoci.

  6. Vi ocigledno niste svesni kako se zivi u ostalim krajevima Srbije i koliko je narodu bitna bilo koja investicija,a ove investicije u obrazovanje im puno znaci…posebno skoli u Varvarinu…

    1. da, sete se ruralnih krajeva pre dizbore. vi ste njima kolonija, resursi – glasovi. a tebi pauza, trč po sendvić i sok. samo pazi kako grizeš, ispašće ti zubi koji su u manjini

  7. Ne vidim problem u poseti predsednika Srbije i njegovom obilasku države radnim i neradnim danima , svako ima svoje prioritete a predsednik ne države ne dolazi svaki dan u vaše dvorište , ovo je prilika kako za nastavnike da progovore o svojim problemima tako i roditeljima i zaposlenima u školama o svojim problemima i porebama , Ovo može samo da smeta politikantima jer oni se samo bave izmišljanjem tvari i filozofiranjem.

    1. Očigledno da nikada nisi zakoračio izvan Srbije kako bi barem malo imao uvida u funkcionisanje jedne države koje je ustanovljen na jasno definisanim pravima kao i obavezama kako običnog stanovništva, tako i zaposlenih naročito u državnim institucijama. Izuzev par njih, u velikoj većini politička postava je žalosna i u svim oblicima nedovoljno razvijena sklepanih pólitíkusa. No ipak prazna bačva najviše odzvanja, zato prepodobni iskušenik, aka predsednik i JIT doktori sve i svja. A JIT je skraćenica za Just in time, Biznis model naših PhD-ova, kao što je do nomad Mrkonjić uvek uspeo da pozavršava pre roka… E zbog takvih iznoguda, takvih doktora, takvog bivšeg ministra informisanja a na žalost sadašnjeg predsednika i njima sličnih napustio Srbiju, i ne samo ja nego potencijal, snaga, pamet, kreativnost, elan… Oličen u ljudskom kapitalu, živim ljudima, svih nacionalnosti, verske, polne i rasne pripadnosti, jer smo uvideli da ovakav sistem obitava zbog likova kao što si ti i koji nema ništa pametnije da doprinese no da po naredbi komentariše, brani i opravdava ove bunike od državnika, a blateći druge i svaljujući krivicu na iste. Verovao ili ne, doći će vreme u nekoj budućnosti ovi sadašnji ne budu oblačili a kada kvaliteti i kompetencija budu bili glavni aduti, pa ti savetujem da ne gubiš vreme, no da ulažeš u sebe dugoročno, jer ovoj igranci se vidi kraj, ne vredi biti key board warrior zbog ovih, nisu dobri i pravi ljudi….

  8. Ne i ne! Ni u čemu se ne može porediti sa Titom. Tito je bio sposoban, šarmer, dominirao svetskom politikom i doveo Sofiju Loren i Elizabet Tejlor u Jugoslavijh. Tita smo voleli.

  9. DA OBJASNIM I VAMA I VUČIĆU: Osmanlije su pobili sve Srbe koje im Kuran nije zabranio da ubiju, onda ti je Vučiću jasno da je dosta tvoje samovolje!

  10. Dobro sto obilazi Ali zastou interesuju svoje stranke ,cega je on predsednik I come pare on trosi ,doticni trosi novce od poreza,pdv,akciza, svih gradjane I ludost je da se sepuri da je on nesto uradio ,obecao ,sa parama svih u Srbiji a on se hvali u I’m Stranke koju je to od mutavog tome.

  11. Hoce li i tu decu da grli pred njihovim ganutim, ali ponosnom roditeljima da pokaze koliki je dobrocinitelj. Jadnik!

  12. Kada je njegov „slucaj“ u pitanju,nema tog psihologa i psihijatra koji ce postaviti dijagnozu !! Ta „bolest“ se ne uci u skolama .

  13. Kada je njegov „slucaj“ u pitanju,nema tog psihologa i psihijatra koji ce postaviti dijagnozu !! Ta „bolest“ se ne uci u skolama i fakultetima.

  14. IZASLI SLUCAJNO DA PROSETAJU I ONDA NEKAKO SE SVI NASLI TU U ISTO VREME. CUDO JEDNO !!

  15. Pretpostavljam da su svi obavešteni gde i kad dolazi predsednik, pa je logično da je došao ko je želeo da dođe. Siguran da nisu bili u mogućnosti i da nisu ni hteli ni mogli da dođu sva deca, roditelji i kolektiv određene škole.

  16. Sad je bitno ko je i zašto došao. Za nije bitno koliko ljudi daje podršku predsedniku?

  17. Vaznija mu je funkcija i vlast od zdravlja dece i ljudi.Skuplja decu u skoli uprkos produzenom raspustu.Pred izbornu kampanju vodi o trosku drzave.Sa televizora se ne skida.Pola dnevnika u pola osam Vucic drzi govore.Ovako nije ni Milosevic radio.Postao je dosadan,valjda jos u drzavi neko nesto radi.Neka se pederise ko god hoce ali nemoj to da promovisu i podrzavaju.To je bre bolesno i nije dobro za zdravlje drustva.Kriminal samo cveta uz podrsku vlasti i policije.Bez njih nema ozbiljnijeg kriminala.

  18. Da li bi neko boleatan uopste i izlazio van kuce? Mislim o cemu vi raspravljate? Dajte malo realno da komentarisemo vesti. Ja inace volim to da radim i dam svoje misljenje. Ali neke stvari ne mogu da razumem kao sto su ovakve.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.