Koncentracija bila čak i do 14 puta veća: Šta će sona kiselina u vazduhu u Šapcu?

Ostavite komentar


  1. Bravo, žene! Ako ih iko pošalje … tamo gde im je mesto, to neće biti podjednako korumpirana opozicija nego probuđeni građani.

  2. Kako odakle..pitajte eliksir i onog ko mu je dozvolio da drži razne otrove u skladištu pored reke a to će biti tek katastrofa kada ode u vodu

  3. Pitaću Šapčane kakav će im tek vazduh biti u gradu kada im Vučić, za koga su i oni glasali- znači glasali su skoro za sopstveno (sam)oubistvo, počne da rudari litijum za čiju preradu je po 1 kg. litijuma potrebno do 2000 litara vode, svakodnevno verovatno i više od 1000 tona sumporne uz to i ogromna količina hlorovodončne kiseline koje će, bar delimično, isparivati u atmosferu, deo će prodirati i u vodotokove itd. Nemoj da posle kažu da nisu znali šta ih čeka pa se nisu pridružili protestima svojih zemljaka u okolini Jadra!

  4. Na ovako strašnu istinu nema komentara.Šabac, Uzice , Beograd …katastrofa i nista

  5. Ne znam koliko može pomoći u ovom slučaju ali evo samo primjer iz mog naselja, izgrađenog 1984. godine. Svi stanari sade drveće i cvijeće i svi hvala Bogu zdravi, kose travu i uređuju ispred ulaza. Bukvalno živimo u parku. Nema druge nego da se uzme stvar u svoje ruke.

  6. Vazduh u Šapcu je katastrofa od Eliksira. Ne može o da šetamo, dišemo, otvorimo tokom leta niču prozore. Niko se ne bavi tom temom od institucija jer ovi iz Eliksira dobro podmazu. A narod se uguši.

Ostavite komentar


Društvo

Protest u Negotinu protiv litijuma 8

Protest u Negotinu protiv litijuma

U Negotinu je večeras održan protest građana zbog gradske deponije, koja je samo ove godine gorela šest puta, a kako navode, pridružuju se i borbi protiv iskopavanja litijuma u Zapadnoj Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.