Šta je to maderoterapija i kako je Zaječarac Dušan Jeličić počeo njom da se bavi? 1Foto: M. S. / Danas

Zaječarac Dušan Jeličić, već četiri godine bavi se maderoterapijom. To je masaža oklagijama kojom se uništava celulit. Kaže, tim poslom se počeo baviti slučajno, tako što je putem društvenih mreža video kako to izgleda.

Prema njegovim rečima, na Instagramu je video kako devojke iz Kolumbije i Španije, primenjuju specifičan vid masaže specijalnim drvenim oklagijama.

“Masaža se izvodi oklagijama, i meni je to delovalo interesantno. Pošto sam celog života bio (ne)zvanični porodični maser, privuklo me je to šta sam video. Prvi put sam još kao dete masirao svoju rođaku, pa zatim i druge ljude, tako da kada god neko dođe kod nas, uvek su pitali da to uradim, pošto su oni pričali da imam talenat za masažu”, objasnio je svoje početke Jeličić.

Sagovornik Danasa ističe da je samouk, a da kada je upisao kurs maderoterapije, upotpunio je svoje znanje novom tehnikom.

Šta je to maderoterapija i kako je Zaječarac Dušan Jeličić počeo njom da se bavi? 2
Foto: M. S. / Danas

“Do sada sam završio četiri kursa, dobio sam alat, i primenio sve što sam ranije znao, ali i sve ono što sam na kursevima naučio”, ističe Jeličić.

On kaže da je maderoterapija masaža kojom se ubrzava cirkulacija krvi i uništava celulit.

“Višak hrane koju pojedemo, taloži se kod nas u telu kao masno tkivo. Masažom oklagijama mi ubrzavamo trljanjem cirkulaciju, tako što pritiskom oklagije dolazi do pucanja tog masnog tkiva (adipociti), a ubrzana cirkulacija ih odnosi”, objašnjava sagovornik Danasa šta je to maderoterapija i dodaje:

Šta je to maderoterapija i kako je Zaječarac Dušan Jeličić počeo njom da se bavi? 3
Foto: M. S. / Danas

“To je terapija drvenim instrumentima, popularno nazvanim oklagijama. Reč je o anatomski dizajniranom alatu od drveta, što tretman čini potpuno prirodnim i korisnim”.

Za četiri godine, koliko se bavi madero terapijom, masirao je više od 1.000 ljudi, a kako on ističe za Danas, da bi efekat bio potpun potrebno je 10 tretmana, a odmah nakon prvog se vide promene.

“Masaža traje oko 50 minuta, i potrebno je da se nakon masaže pije određena količina vode. Masiraju se stopala, stomak, gluteus, butine, listove, sve osim leđnog dela”, kaže on.

Šta je to maderoterapija i kako je Zaječarac Dušan Jeličić počeo njom da se bavi? 4
Foto: M. S / Danas

Jeličić dodaje da su za masažu potrebne specijalne oklagije, koje je dobio po završetku kursa.

“Mogu se sada kupiti i naručiti preko internet, ali to nije to što se dobija nakon završenog kursa. Razlika je velika”, objašnjava Jeličić.

Sagovornik Danasa kaže da je čuo da još neke devojke u Zaječaru i okolini rade maderoterapiju, ali dodaje “da oni koji dođu kod njega, tu i ostaju, pošto su zadovoljni tretmanom”.

Šta je to maderoterapija i kako je Zaječarac Dušan Jeličić počeo njom da se bavi? 5
Foto: M. S. / Danas

“Kod nas još uvek preovladava mišljenje da je posao masera – muški posao, pa verovatno zbog toga, dolaze kod mene”, uz osmeh kaže Jeličić.

On ističe da nakon pet masaža ljudi koji su imali problem sa cirkulacijom u nogama, i zbog toga su im noge bile hladne, sve se vraća u normalu, i spavaće bez čarapa.

“Na ovaj način dolazi do aktivacije limfnog sistema i oslobađanja akumuliranih toksina u telu, što podstiče sagorevanje masnih naslaga”, zaključio je Jeličić.

Takođe, maderoterapija ima blagotvorne efekte na opuštanje tela, umanjenje bolova i napetosti u mišićima i zglobovima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari