Šta kaže brat Olivera Ivanovića nakon Gašićeve izjave da se zna ko je ubica 1Foto: Ivan Dinić/Nova S

Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera Ivanovića, izjavu ministra policije Bratislava Gašića u kojoj kaže da se zna ko je ubio Olivera vidi kao „poltičko opravdanje“ i poligon za politički duel.

„Nema potrebe da se na taj način koristi tim slučajem i podacima iz tog slučaja koji očigledno nisu tako novi. Datiraju iz nekih vremena ranije. Ovim slučajem se koristi radi političkih opravdanja ili potkusurivanja“, kaže Ivanović, prenosi Nova.rs.

Dodaje da se radi o priču koja ima svoju dramatičnu vrednost i zna se šta se u takvim slučajevima radi.

„Interesantno je da se pojavljuje u ovom periodu. Ako se već raspolaže tom informacijom, zašto se sa njom nije išlo ka porodici ili u javnosti, nego se koristi u parlamentu u nekim duelima, poltičkim“, rekao je Ivanović.

Podsetimo, ministar policije Bratislav Gašić izjavio je da se zna ko je ubica Olivera Ivanovića i pod čijom je zaštitom.

„Ove knjige su ovde. Ovde su vam sve ono na čemu su službe radile i ustanovile ko je ubica Olivera Ivanovića.. Mi tačno znamo ko je ubica. Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa, pod čijom je zaštitom u ovom trenutku taj čovek, da nam daju podatke. Imamo slike sa aerodroma Tirana kada je sleteo, kada je ušao u Prištinu, slike kad je ulazio u stan. Naše špitanje je stalno bilo, našim partnerima, da nam daju snimke satelitskih kamera. Oni kažu da ne mogu, jer je bila magla. Dajte nam snimke, uključite u nas u istragu oko svega toga. Jedna stvar, koja je mnogo bitna, niko od vas se nije družio sa Oliverom Ivanovićem, koliko su se družili Aleksandar Vučić i Bata Gašić. Niko od vas nije vodio računa o porodici koliko je vodio Vučić, dok je Oliver Ivanović bio u zatvoru“, rekao je Gašić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari