Šta nova pravila ulaska u Evropsku uniju znače za putnike sa Zapadnog Balkana?

Ostavite komentar


  1. Nije sija nego vrat. Vize 1/1 i nepotrebno maltretiranje ljudi. I onda se cude sto raste evroskepticizam.

  2. Ako se ceka odobrenje za ulazak, to su vize. Razlika je jedino u tome sto nema toliko dokumentacije i vremena da se ceka, ali opet, to jesu vize.

  3. Sve je to lepo i krasno, ali iz ovoga teksta nisam bas dobro zakljucio, ako se odlucim da putujem, recimo u Francusku, podnesem zahtev popunim sve sto ETIAS trazi i dobijem odobrenje koje vazi 3 godine. Da li u te 3 godine mogu da putujem i u druge EU zemlje ili moram da trazim ETIAS uvek za zemlju u koju putujem? Probajte malo da obratite paznju na ovo jer u tekstu rekoste trazite za zemlju u koju putujete a moze vam biti odbijeno. A sta ako sam godinu dana ranije putovao u drugu EU zemlju i imam odobreni ETIAS koji vazi 3 godine?
    Ziveli

  4. Reciprocitet???
    Realno sa toliko migranata, ekstremnih desničara i drugih bezbednosno problematičnih osoba na teritoriji EU, može se reći postoji bezbednosni rizik Srbiju. Dakle, obrazac, 7€ i sve po redu…

  5. За српске инаџије, и држављани САД, морају да испуне тај докуменат пре уласка на територију ЕУ земаља.

  6. Znači vize, ali provučene na finjaka, da fensi zvuči! Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.