SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJEfoto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Inicijativa Otvoreni parlament organizovala je uličnu akciju „Srećna bolja skupština“ u kojoj su građani mogli da napišu novogodišnju čestitku poslanicima u parlamentu.

Većina građana iskoristila je ovu priliku da poslanicima skrene pažnju na svakodnevne probleme.

Tako je veliki broj njih poželeo veće plate, bolji standard, manju zagađenost, unapređeno zdravstvo i školstvo, manje kriminala, siguran posao nakon fakulteta, veće stipendije, besplatne udžbenike i naredne godine, niže poreze….

Bilo je i onih koji su se osvrnuli na rad skupštine.

– Prekinite da se svađate i u stvari radite nešto korisno za ovu državu, jer koliko je vaša toliko je i naša – napisao je jedan građanin, dok je drugi samo postavio pitanje “Čemu Vi služite?

Pojedini građani su se osvrtali na konkretne zakone pa je tako bilo i poruka: “Usvojite Zakon o istopolnim zajednicama, kao i Zakon o rodnom identitetu! Potrebno nam je!”

Jedan građanin je postavio i pitanje “Kada ćete doneti zakon da voda i vazduh Srbije pripada građanima (kao Slovačka i Slovenija) da svi imamo pravo na čisti vodu?”. Drugi je istakao da treba da se “ukine Zakon o farmaceutskim uređajima i lekovima zbog kog se plaća pet odsto carina na uvođenje supstanci za proizvodnju tih lekova, a za te iste gotove lekove se ne plaća carina!”

Bilo je veoma kritičnih komentara.

– Potpuno nekompetentni i neobrazovani ljudi na odgovornim mestima. Korupcija na sve strane. Beograd uništen lošim radovima. Siromaštvo, jad i beda, mladi odlaze… – jedna je od poruka.

Među čestitkama su se našli i komentari: “Vlast ne donosi zakone, propise, planove u interesu građana. Opozicija treba da se aktivira i ukaže građanima i aktivira građane da se bore zajedno sa njima. Novac koji se troši nenamenski, korupcija, nepotizam”

– Nezadovoljan sam pravdom i državom, sve radite u ime zakona, a oni nisu jednaki za sve – takođe je poručeno poslanicima.

Na kraju bilo je i klasičnih prazničih čestitki.

– Srećni praznici! Želim kao novogodišnju želju da sledeći izbori budu 100% fer u pošteni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari