Šta treba vlasti da neko generiše afere i krši pravila

Zoran LJ. Petrović, akademik i naučni savetnik Institut za fiziku, povodom stava Naučnog veća da mu se ne produži radni odnos

Ostavite komentar


  1. Eh sada ste se setili „gde živite“ kad je vaš slučaj u pitanju. A šta je bilo od 1989-2019? Šta ste vi, vaš institut, SANU i tsl uradili da se sačuva „duhovnost nauke“ da se sačuva kritičko mišljenje, empirijski način zaključivanja u svakodnevnom životu, obrazovanju (škole) kulturi, politici, medijima – znači u našem društvu? Ništa, Vi ste se odlučili za izolovane (mali broj) pojedinaca koji će biti vrhunski naučnici. To je greška u koracima, jer je Srbija izgubila kritičnu masu građana, srednju klasu, zbog koje je Srbija sada samo geografski u Evropi a po standardima života, primarnim elemenima kulture, gde spada i način mišljenja i zaključivanja u Africi. Stvorena je klima da je građansko društvo, tolerancija, procedure, demokratija, empatija, nešto štetno za Srbiju.

  2. Ma sigurno ce nauka propasti ako akademik ode u penziju. Aj ne zamajavajte nas vise

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.