„Šta u ovoj državi uopšte znači biti heroj?“, pita se sestra ubijenog studenta: Vučić obećao pomoć, dokument potpisan, pa nestao iz Ministarstva pravde

Branka Kovačević, sestra Željka Milivojevića, koji je ubijen u poteri za atentatorima na turskog ambasadora u Beogradu 1983. godine

Ostavite komentar


  1. Ali kada cete shvatiti da je ovo njihova drzava a vi ste samo potrosna roba a da nikada.

  2. Nije on dao zivot za Srbiju, nego je izgubio zivot zbog sopstvene gluposti, a najzalosnije je sto se porodica svim silama bori da „unovci“ smrt brata i sina!!! Nema tu nikakvog herojstva, rekao bih!!!

  3. Не разумем, човек је настрадао 1983., а породица тражи одштету 2014.? Шта тачно хоћете, тешко живите, па сте одлучили да камчите паре од државе на рачун несрећне погибије брата. Па по тој логици и потомци страдалих у Првом устанку сада могу да траже одштету. Не разумем.

  4. Морам рећи да ми је жао судбине ове породице, али је Жељко очигледно био жртва неког социјалистичког васпитања да смо сви способни да будемо хероји итд. Чојство и јунаштво и сличне ствари. Али, то што је урадио је његов чин херојства за који евентуално може Турска држава да га награди и нико други. Србија нема никакву обавезу да плаћа његову жртву,а поготово не после толико година.
    Што наш народ каже: ”Сам пао – сам се убио”.

  5. Sećam se tog jutra i cele priče koja se desila dva bloka od stana u kom sam sam živeo kao student prve godine ETFa. Policija i ambulantna kola, radoznali prolaznici. Sećam se da su Jermenske atentatore uhapsili na autobuskoj stanici u jednom od obližnjih mesta. Sećam se i priče o tome da je policajac u civilu pucao, pošto se sve maltene desilo na platou ispred skupštine.

    Mogućnost da je država zataškala slučaj da je hrabrog i nesrećnog mladića zapravo ubio policajac je svakako realna, samo me iznenadjuje da posle toliko godina to nije rasčišćeno.

  6. A one avionske bombe su bile decje igre? Kako jedini slucaj. Kosovo je bilo sta tacno?

  7. Dobro, obećanje nisu ispunili. Ali zašto gospođa smatra da porodicu treba da izdržava od novca dobijenog zbog smrti brata? I ma osnovu čega se nada , kao da država brine za socijalno ugrožene?

  8. Tuga i tragedija za porodicu…
    Sramota za drzavu…
    Ova drzava sluzi samo za njihovu decu…

  9. Sestrino pitanje o herojstvu moze biti predmet velike studije,narocito danas u nasoj sredini.Ono se vrlo cesto upotrebljava i za neke beznacajne situacije,na primer kada neko vrati nadjeni novac.Rec heroj i heroji najvise je zloupotrebljavana kada je posada helikoptera stradala pri spasavanju tek rodjene bebe iz Novog Pazara.Nastradali brat je ispoljio hrabrost i i to je deo naseg mentaliteta.Sestrino pismo je potresno,drzava treba odmah da reaguje.

  10. 1983.g.Srbija nije postojala kao drzava.Ambasador je sluzbovao u Jugoslaviji .Zasto nije trazeno od SFRJ obestecenje

  11. Svi slušaju onog ko drži pištolj u rukama. Nije niko „skočio na teroristu“.
    Studenta je ubio policajac koji je pucao u teroriste. Ubistvo iz nehata. Greška.
    Vaganje između štete i dobiti je uvek mučno kada se radi o ljudskim životima.

  12. Nešto što ne zna puno ljudi..
    Punk bend iz Rijeke, Paraf je napravio stvar ‘ Željko ‘ koja je posvećena Željku Milivojeviću

  13. „Moj brat je dao život za Srbiju.“ Koliko sam razumeo, dao ga je ili za Tursku ili za Jugoslaviju. A ako su se još 2011. javljali za pomoć Vučiću, jasno je čiji su i kakvi su…

  14. Pokojni student je 1983 trebao da legne na trotoara i da cuti dok su leteli meci na sve strane,nije bio istreniran u tim situacijam i da se ne mesa u urbanu vojnu borbu.

  15. Eh, šta drugo očekivati u Srbiji? Ovde je tradicija da se vruć krompir, pa nek je mali kao kamenčić, baci u ruke onom ko ide posle tebe. Ako vidiš limenku na ulici, ti je šutni, pa kad opet dođeš do nje, ti je šutni ponovo. I tako dok se limenka sama od sebe ne skloni s puta. Kako je drugima, šta nas to briga. Samo nek smo mi šutnuli limenku, a posle ćemo da vidimo, kad opet do nje stignemo…

  16. Svaki gubitak mladog života je veoma teška i tragična stvar, ali tražiti od nekog da Vam reši problem koji je nastao kada je ovaj imao 13 godina je besmisleno, na sudskom procesu bi Vas svaki sudija između ostalog pitao šta ste čekali 40 godina da Vam se reši problem, uopšteno mislim na bilo koji problem sa tolikim protekom vremena je stvarno besmislen, imali ste i komuniste, socijaliste, demokratiste na vlasti pa niste se usudili da bilo šta tražite od njih jer ste znali kakav bi odgovor dobili, e sad ste se setili da bi ako malo popljujete Vučića Vaš problem bi bio rešen, po meni Vaš brat se upustio u posao za koji nije bio obučen i na žalost nastradao ni kriv ni dužan, što bi danas rekli bio kolateralna šteta, poručio bih Vam da se pre svih organa u R.Srbiji obratite Turskoj za pomoć, jer se Vaš brat stavio u zaštitu turskih interesa i zbog toga nastradao tako da pravni sled tako ide, ali se plašim da je protek vremena vema veliki i da se trebate zadovoljiti time da ste imali brata heroja.

  17. Jedan nepromišljen potez, zatim ništa manje slavno ganjanje odštete. Nema Srbija ništa od toga

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.