U Zdravstvenom centru u Pirotu 45 radnika koji su do sada radili na određeno vreme dobiće stalno zaposlenje. Posao za stalno će dobiti 11 lekara, 30 medicinskih sestara i tehničara, dva fizioterapeuta i dva radnika bolničke kuhinje. Rečje o radnicima koji u ovoj ustanovi rade pet i više godina na određeno vreme, odnosno sa ugovorima o privremenom zapošljavanju.

Direktor Zdravstvenog centra dr Radovan Ilićizjavio je da je rešenje Komisije za racionalizaciju broja zaposlenih u zdravstvu Ministarstva zdravlja dostavljen ovoj ustanovi i da posle regulisanja radno-pravnog statusa ovih radnika, neće biti više onih sa privremenim zaposlenjem.

– Ovo je veoma značajno kako za samu ustanovu, tako i za ove radnike koji će napokon rešiti svoj problem oko zasnivanja stalnog zaposlenja – kaže Ilići dodaje da se na ovaj način stvaraju uslovi da ubuduće u skladu sa potrebama angažuju i kadrove sa Tržišta rada.

Ilićdodaje da su Komisiji za racionalizaciju u zdravstvu zahtev dostavili prošlog meseca i da bez njihove saglasnosti nisu mogli da prevedu radnike u stalni radni odnos.

– Broj radnika u zdravstvu se ugovara za Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje i sastavni je deo ugovora za svaku tekuću godinu koji se potpisuje sa nadležnom filijalom .Taj broj služi i kao osnova za obračun plata zaposlenima i može se promeniti jedino uz saglasnost Republičke komisije – kaže Ilić.

Ilićkaže da se broj radnika u Zdravstvenom centru nije menjao godinama i da ova ustanova trenutno zapošljava 942 radnika.

– Pre ovih, tokom prošle godine je još oko stotinak radnika koji su bili angažovani na određeno vreme, zasnovalo radni odnos – kaže Ilić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari