Sve više poznatih ličnosti iz SAD pomno prate svoje omiljene klubove. Da li je u pitanju trenutni trend, marketinški trik ili nešto drugo, malo ko zna, ali je Holivud generalno postao navučen na fudbal i timove uglavnom iz engleske Premijer lige.

 Neki to rade iz pomodarstva, npr. Bred Pit, „verni“ fan Mančester junajteda, ili Džastin Timberlejk, koji je takođe „đavo“. Prema rečima ljudi koji redovno prate ekipu sa Old traforda, ovaj dvojac možete videti samo kada su neke velike utakmice u pitanju. Tom Kruz i njegova supruga ne kriju svoje divljenje prema Dejvidu Bekamu, pa su tako bili redovni u loži Real Madrida kada je popularni Beks nastupao za taj tim. Naravno, sada su još češće na tribinama od kada bivši fudbaler Madriđana nastupa za Los Anđeles Galaksi. Postoje u Holivudu i glumci koji zaista postaju pravi i okoreli navijači. Elajža Vud je ulogom Meta Buknera, mladog studenta koji postaje okoreli navijač Vest Hema u kultnom filmu „Grin strit huligans“, oduševio sve njihove fanove, a kada je posle toga nastavio da redovno posećuje Apton park, sreći „čekićara“ nije bilo kraja. Da Everton možda ima i najjaču podršku kada su u pitanju slavni glumci, govori čenjenica da i sam „Rambo“ navija za njih. Naravno, reč je o legendarnom Silvesteru Staloneu. „Slaj“ je nekoliko puta bio u poseti Gudison parku, a prilikom jedne od tih poseta, „karamele“ su njemu u čast, nazvale jednu ložu Stalone. Naravno i lepše polovine iz najveće fabrike za pravljenje filmova na svetu nisu ostale imune na opštu maniju za fudbalom na Starom kontinentu. Kameron Dijaz važi za strastvenu navijačicu ponosa severne Engleske, Njukasl junajteda.

Da ni političari nisu imuni na dobar fudbal, odnosno navijanje, svedoče brojni primeri. Bivši premijer Engleske Toni Bler, gotovo je redovan gost utakmica „svraka“. Ljubav koja traje od malena, Bler objašnjava vaspitanjem roditelja, pretežno oca. Međutim, verovatno najpoznatiji navijač nekog kluba na svetu je prvi crni predsednik SAD Barak Obama. Ljubav prema Vest Hemu najmoćnijeg državnika na planeti, rođena je prilikom posete brojne Obamine rodbine koja živi u Londonu. Pre nego što je postao predsednik, Obama je nekoliko puta viđen na stadionu Apton park.

Zanimljivo je istaći da među poznate navijače „čekićara“ spada i poznati reper Pi Didi, a da je u čast nedavno preminulog „kralja popa“ Majkla Džeksona, održan minut ćutanja na stadionu Nice, za koju je Džekson navijao.

Garnet voli Čelsi

Zvezde drugih sportova takođe možete videti na stadionima. Jedan od najboljih košarkaša NBA lige Kevin Garnet, posle turneje Bostona po Engleskoj i upoznavanja sa Didijeom Drogbom, postao je navijač Čelsija. Da nije samo pomodarstvo u pitanju, može se primetiti i po Garnetovom posećivanju utakmica „plavaca“. Najbrži čovek planete Usein Bolt, nedavno je izveo početni udarac na utakmici Real Madrida i time još više podigao svoju iovako veliku popularnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari