Stamatović štiti državnu imovinu

Saša Janković, podržao Milana Stamatovića, predsednika opštine Čajetina u borbi za zaštitu opštih interesa

Ostavite komentar


  1. Poštobani gospodine uredniče,
    Postupajući po nalogu Slobodana Jeremića iz Čajetine, selo Rudine, molim Vas da u Vašem izdanju objavite sledeći
    D E M A N T I
    članka koji se odnosi na posetu gospodina Saša Jankovića, zaštitnika građana, Opštini Čajetina
    i pružanju podrške Milanu Stamatoviću u njegovoj navodnoj borbi za zaštitu državne imovine na Zlatiboru

    1) Kazivanje i interpretacija presude Osnovnog suda u Užicu, poslovni broj 1. P.516/14 od 09.02.2015.godine, kako je u poslednjih dva meseca, u brojnim izjavama u javnosti i sredstvima informisanja, pa i u vašem današnjem izdanju, predstavlja gospodin Milan Stamatović, je potpuno proizvoljna i neistinita. U njegovim izjavama nema ni zrna od istine i navodne borbe za zaštitu državne imovine.
    2) Predmetnom presudom gospodin Stamatović, obavezan je da Slobodanu Jeremiću, „na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda plati iznos od 300.000,00 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od 09.02.2015.godine kao dana presuđenja do konačne isplate.“
    Predmetnom presudom presuđeno je: „OVU PRESUDU na trošak tuženog Milana Stamatovića objaviti u dnevnom listu „Novosti“ u roku od 15 od dana pravosnažnosti presude.“
    Gospodin Stamatović je presudom obavezan da Slobodanu Jeremiću plati troškove parničnog postupka u iznosu od 50.300,00 dinara.
    Predmetnu presudu u celosti je potvrdio Apelacioni sud u Kragujevcu.
    Presuda je u celosti izvršena. Objavljena je u dnevnom licu „Novosti“ od 17.10.2016.godine.
    Čitanjem presude lako ćete utvrditi da su izjave gospodina Stamatovića i interpretacije razloga zbog kojih je presudom obavezan da Slobodanu Jeremiću nadoknadi nanetu mu štetu, neistinite i u potpunoj suprotnosti sa dokazima izvedenim u parničnom postupku.
    3) Neprimereno je da gospodin Janković, kao zaštitnik građana, daje blanko podršku gospodinu Stamatoviću, a da tu presudu i dokaze na osnovu kojih je ta presuda doneta nije pročitao.
    Za očekivati je da se gospodin Janković, kao pravnik, pre davanja javne podrške gospodinu Stamatoviću upozna ne samo sa navedenom presudom, već i sa drugim brojnim predmetima Opštinske uprave u Čajetini, u kojima se na najgrublji način krše elementarna prava i vređa ljudsko dostojanstvo ne samo Slobodana Jeremića, već i svih članova njegove porodice.
    4) Želimo da verujemo da će gospodin Janković, nakon što se upozna sa istinom, stati na stranu Slobodana Jeremića i članova njegove pordice, tako što će pozvati gospodina Stamatovića da poštuje sudske odluke i odluke organa uprave, a ne da javno poziva na nepoštovanje tih odluka, kao što to čini i u vašem danas objavljenom tekstu.
    5) Istine radi molim Vas da objavite sledeće činjenice:
    – da porodicu Slobodana Jeremića čine njegova supruga i dva sina, sa četvoro unučadi. Jednog unuka Slobodan je na žalost izgubio pre nekoliko dana, što je poznato javnosti Srbije. (Sama činjenica da se i današnjom izjavom u vašem izdanju nastavlja besprimerna medijska haranga protiv te porodice najbolje govori o onima koji je vode.)
    – da niko od članova Slobodanove porodice nije udeličar, odnosno član Privrednog društva „ZLATIBOR TURIST“d.o.o. Zlatibor,
    – da članovi Slobodanove porodice nikad nisu bili vlasnici jezera na Zlatiboru niti su imali ambicije da budu vlasnici toga objekta,
    – da opština Čajetina protiv Slobodana Jeremića nikad nije pokretala parnični niti upravni ili bilo kakav drugi postupak u kome bi se postavio svojinski ili drugi zahtev u vezi sa tim jezerom ili sa bilo kojom drugom nepokretnošću na Zlatiboru,
    – da ne postoji nijedna pravosnažna sudska odluka niti odluka organa uprave u Čajetini, kojom je bilo ko od članova Slobodanove porodice obavezan na izvršenje bilo kakve obaveze u vezi sa jezerom ili bilo kakve druge obaveze prema opštini Čajetina,
    – da je to jezero objekat na kome pravo svojine ima Privredno društvo „ZLATIBOR TURIST“d.o.o. Zlatibor,
    čije pravo je potvrđeno pravosnažnim presudama u tri sudska parnična postupka, pa je za očekivati da te presude „prizna“ i gospodin Janković kao zaštitnik građana, ali i kao „zaštitnik“ zakona i sudskih odluka, ali i osvedočeni zagovornik nezavisnosti sudova,
    -da Slobodan i njegova porodica nemaju nikakve veze sa građenjem gondole i razlozima kašnjenja građenja toga objekta.

    Gospodine uredniče,
    Nalazimo da je posebno neprimereno da se u vašem izdanju objavljuju izjave Stamatovića o „kriminalnim presudama“ i podršci gospodina Jankovića tim izjavama.
    Sigurni smo da je ta podrška u funkciji onih koji bi da se predstave kao kandidati za predstojeće predsedničke izbore u Republici Srbiji.

    Očekujemo da ćete Slobodanu Jeremiću omogućiti da Vama i javnosti Srbije prezentira brojne pisane odluke sudova i državnih organa uprave iz kojih je više nego očigledno da su i današnje izjave gospodina Stamatovića i gospodina Jankovića neprimeren pritisak na sudove i državne organe pred kojima se vode razni postupci u vezi sa navodnom „borbom za državnu imovinu“.

  2. Ali gospodine Jeremiću,ćemu toliko dugačak tekst? Vi komentarišete kako ste dobili parnicu,gde je sud presudio u vašu korist,i kilometar teksta!? Gospodin Stamatović tvrdi da je presuda sramna,i ja verujem,a verujem da velika većina časnih ljudi,ima simpatije za njega,obzirom da čovek brani nešto što ste vi pod sumnjivim okolnostima "uzurpirali"! E sada,ako je sud sudio na osnovu činjenica,koje ste vi podastrli,teško činjenicama!? A još k tome,dodatnu sumnju produbljuje saznanje da ste u inkriminisano vreme bili kadar "prvog poštara Srbije",i oca!?

  3. Nisam čuo za Vas gospodine Jeremiću niti za Vaš slučaj. Čuo sam za gospodina Stamatovića i njegov rad. Već dugo je na mestu prvog čoveka opštine m Čajetina te kao mala opština ljudi se tamo poznaju međusobno i veruju njemu. Verujem mu i ja upravo zato. verujem da ima i protivnika, izgleda da ste i Vi jedan od njih. Odluke suda ne verujem da su uvek pravedne, daleko smo mi od demokratije, suviše su veliki uticaji političara na funkcije po javnim preduzećima koja jesu javna preduzeća ali to ne znači da se prema njima treba ponašati kao prema javnim kućama. Tako isto su veliki pritisci i na pojedine sudije i deo sudstva, bar ja tako mislim. Zato i podržavam gospodina stamatovića jer verujem da radi u interesu građana koji su ga birali iako ne poznajem čoveka lično.

  4. Да би неко био обавезан да плати одштету, суд је морао да утврди одређене чињенице, као основ за доношење своје пресуде, или ако ће те да вам преведем "Милан Стаматовић није доказао своје тврдње у вези са Слободаном Јеремићем, ни једну од својих тврдњи прецизна да будем ", на које чак и ви овде алудирате "čovek brani nešto što ste vi pod sumnjivim okolnostima "uzurpirali"!

    Срамите се коментатори, срамите се тренутка у којем сте себи дозволили да блатите ову породицу, моралне наказе.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.