Stanari Bristola: Kome i zašto odgovara da hotel bude nezaštićen i otvoren?

Vojni beskućnici stavljaju bravu na ulazna vrata hotela - VU Dedinje ih uklanja

Ostavite komentar


  1. Pitanje sranova bi se resilo u dobroj meri kada bi se izvrsila kontrola stanava koje koriste izbegla lica iz Hrvatske, a koji su u vlasnistvo drzave Srbije. Konkretno u mojoj zgradi tri porodice zive u takvim stanovima i placaju ekonomsku kiriju od par stotina dinara. Istovremeno drze jos tri stana koje izdaju a u kojima su stanovali njihova braca ili neka druga rodbina. Koja se ili vratila u Hrvatsku ili otisla u Nemacku. Njima je lako jer imaju pored srpkog i pasos R. Hrvatske koja je clanica EU. Da skratim pricu, drzava da izvrsi kontrolu tih stanova oduzme ih od onih koji na njima lepo zaradjuju i iste dodeli tim jadnicima iz hotela Bistol, kao i mnogim drugima koji nemaju reseno stambeno pitanje.

  2. Evo, meni nisu dali ni jedan stan, a uzeli mi 16 stanova i 3 placa u centru Beograda. Jos sam zaradio 6 meseci zatvora ‘jer nisam verovao u samoupravni socijalizam’ , zato sto se nisam uklapao u ‘kolektiv’ i jer sam slusao klasicnu muziku…
    Ali, nisam bio clan KPJ, niti zaposlen u nekoj od komunistickih institucija. Ja, naravno, nemam prava da se zalim, zar ne Drugovi?

    1. Isto Ivane! Rodjen sam u Beogradu, radio 39 godina i 9 meseci, bez beneficaja i bolovanje od 5 dana. Nisam dobio stan. Nisu mi vratili plac na Slaviji. Nisu mi isplatili odstetu. I imam malu penziju. gospoda iz Bristola imaju ogromne penzije pa neka idu u podstanare. Ionako ne znam cime su zasluzili stanove.

      1. Licemerje levicarskih medija u svom svojem sjaju Mihajlo 🙂
        Izgubili rat, ziveli u HOTELU 20 godina o drzavnom trosku i jos hoce stan? I to u centru Beograda?!
        To je tema?
        Mi smo gradjani drugog reda za novinare levicare…

        1. Radi se o ljudima koji su imali stanove u ex republikama ex Jugoslavije, ali koji su ostali verni zakletvi, i po naređenju komande iste napustili.

    2. Mora biti da je 16 stanova i 3 placa u Beogradu bilo pošteno zarađeno. Čak toliko, da ih nisu dirali ni okupatori 1941-1945. A samoupravni socijalizam je nastao tek 70-ih godina, dakle par decenija nakon što su oduzeti pomenuti stanovi. Učlani se u SNS, tamo odlično prolazi plasman pričica bez ikakvog pokrića.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.