Stanari koji žive u staroj kući paše Bajrovića u Ulici Omer bega Bajrovića u Pljevljima, uputili su apel nadležnima u opštini sa molbom da im se pomogne novčano ili materijalno kako bi prije zime sanirali krov na zgradi u kojoj žive.

Pet penzionerskih porodica koji stanuju u jednoj od najstarijih kuća u gradu obratili su se javnim pozivom opštini Pljevlja, Udruženju penzionera Pljevalja i Udruženju penzionera Crne Gore, u kojem ističu da je potrebna hitna rekonstrukcija krova zgrade u kojoj žive, inače će njihova imovina biti izložena daljem propadanju. Oni ističu da sa svojim niskim primanjima nisu u stanju da poprave krova.

Opština Pljevlja je poslala stručnu komisiju koja je na licu mjesta sačinila izvještaj u kojem je konstatovano da je totalno oštećen krovni pokrivač, dimnjaci su propali, potkovica je potpuno propala, oluka nema, fasada, stolarija i sve unutrašnje instalacije su potpuno dotrajale, navodi se u javnom obraćanju stanara.

Stanari dalje ističu da na spratu i u hodnicima prilikom svake kiše prokišnjava, a pad plafona je svakodnevna prijetnja. Potrebno je oko četiri hiljade crepova i nekoliko kubika letve, a to bi koštalo oko osam hiljada evra, jer je krov prioritet.

Kuća u kojoj žive sagrađena je 1905. godine, a između dva svjetska rata bila je žandarmerijska stanica i zatvor do 1956. godine, a potom je pretvorena u stambeni prostor za potrebe tadašnje milicije. U to vrijema je bila jedna od najotmenijih građevina u gradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari