Stanari zrenjaninske "Ruže" izgubili strpljenje: Tražimo da majstori uklone nered ili sledi protest 1Foto: screenshot

Stanari naselja Ruža Šulman u Zrenjaninu nezadovoljni su izgledom svog naselja nakon što su radovi na vodvodnoj mreži pri kraju i najavljuju protest ukoliko se do kraja meseca infrastruktura ne vrati u prvobitno stanje.

Oni su se tokom jučerašnjeg dana okupili kod spomenika narodnom heroju Ruži Šulman, po kojoj naselje nosi ime. Odatle su poručili da neće dozvoliti da njihovo naselje ostane razrovano.

„Oni koji su to dužni, svoj posao moraju da urade do kraja. Kada su počinjali radove, svi smo dobili obaveštenje i molbu da budemo strpljivi. Bili smo strpljivi i jedva smo preživeli. Sada nam je strpljenje na izmaku. Postoji izvođač, postoji onaj ko je radove naručio, postoji nadzorni organ i postoji rok. Ukoliko se ono što je uništeno ne vrati u stanje u kakvom je bilo pre radova, preduzećemo naredne korake“, poručili su građani sa sastanka.

Na sastanku je dogovoreno da se fotografišu sva nerašćišćena mesta u naselju i oštećeni delovi, odvaljene stepenice, oštećene staze.

Oni su se tim povodom obraćali JKP „Vodovod i kanalizacija“, gde su im obećali da će svi rokovi biti ispoštovani i da će sve što je uništeno biti vraćeno u pređašnje stanje.

Ovo preduzeće ponovo se oglasilo tim povodom, trvdeći da se nastavljaju radovi na vraćanju infrastrukture u prvobitno stanje i da je potrebno još malo strpljenja

„Zbog spajanja novoizgrađene vodovodne mreže na novoizgrađeni deo glavnog voda, čime se završavaju sve aktivnosti na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju „Ruže Šulman“, u sredu će doći do prekida vodosnabdevanja u tom naselju i susednim malim ulicama, od 8 do 17 časova. Molimo građane za razumevanje i strpljenje. Time će se stvoriti i uslovi da se u narednim danima nastave radovi na vraćanju infrastrukture, putne i one na zelenim površinama, u prvobitno stanje“, naveli su iz zrenjaninskog Vodovoda.

Kako su najavili, ubrzo će uslediti i nastavak radova u okviru Prve faze rekonstrukcije vodovodne mreže u Zrenjaninu, u delu naselja Šumica u dužini od 3,5 kilometra, i na Karađorđevom trgu u dužini od tri kilometra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari