Miodrag Milosavljević, gradonačelnik Požarevca sredinom decembra prošle godine u pratnji stručnih saradnika, a na poziv Serdža Krstanoskog, direktora OŠ „Jovan Cvijić“ Kostolac, obišao je najveću školu na području Braničevskog okruga i tom prilikom obećao pomoć grada Požarevca za sanaciju objekta u kome je u pojedinim segmentima ugrožena bezbednost učenika.

Na njegov predlog Gradsko veće je donelo odluku da se u prvom rebalansu budžeta, krajem januara – početkom februara izdvoji 1,2 miliona dinara radi hitne sanacije – sređivanje hodnika, krečenje stepeništa, sređivanje učionice za geografiju, kao i tri učionice u produženom boravku (zamena laminata i prozora koji ugrožavaju konstrukciju objekta).

Ovu informaciju potvrdio nam je i Rade Mihajlović, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje i kulturu.

– Zbog nastale situacije u kostolačkoj školi, a na predlog gradonačelnika Milosavljevića, Veće je donelo odluku da se iz prvog rebalansa budžeta izdvoji 1,2 miliona dinara i reše nastali problemi. Međutim, moram da kažem da se u javnosti nepotrebno stvara mišljenje kako se o školi u Kostolcu, u kojoj sam uzgred rečeno proveo 20 godina na funkciji direktora, nedovoljno vodi računa. Mi smo u proteklom periodu uložili oko 20 miliona u etapnu rekonstrukciju krovne konstrukcije, ostao je još manji deo na starom delu objekta – napominje Mihajlović.

Serdžo Krstanoski, direktor škole koji je prošle godine, tokom stupanja na ovu dužnost pokrenuo inicijativu, ne krije zadovoljstvo i zahvalnost zbog ispunjenog obećanja, ne samo gradonačelnika Požarevca, već i Privrednog društva TE-KO Kostolac.

– Zadovoljstvo mi je da kažem da je Veće grada Požarevca donelo odluku da nam iz narednog rebalansa odobri 1,2 miliona dinara za sanaciju urgentnih problema vezanih za našu školu. Isto tako zahvalio bih se i Privrednom društvu TE-KO Kostolac za nesebičnu pomoć i značajna sredstva koja ulaže u našu školu.

Vezano za pomenutu problematiku u OŠ „Jovan Cvijić“, saopštenjem za javnom oglasila se i Informativna služba OO DS Kostolac.

Resorni odbor za obrazovanje opštinskog Odbora Demokratske stranke Kostolac, koji čine prosvetni radnici iz škola u Kostolcu, u potpunosti je sagledao celokupnu situaciju u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“. Kao najveća škola u Braničevskom okrugu u okviru koje su i seoske škole, gde dnevno pohađa nastavu 1365 učenika, škola je u katastrofalnom stanju, na granici održivosti, što zahteva hitnu intervenciju. U narednom periodu svi funcioneri OODS Kostolac koji učestvuju u radu lokalne samouprave kao i članovi odbora stranke pružiće podršku i pomoć direktoru škole, Savetu roditelja i Školskom odboru u rešavanju svih problema, a sve u smislu poboljšanja uslova rada i boravka dece u školi. Veliki broj aktivnosti je u toku, a sa njima se mora nastaviti intenzivnije i u komtinuitetu tokom godine u skladu sa dinamikom obezbeđivanja novčanih sredstva. Pozivamo sve građane grada Kostolca,ljude dobre volje, da se pridruže u aktivnostima oko sređivanja škole, u granicama svojih mogućnosti, jer će tako dati doprinos najmlađoj populaciji u gradu kojoj je to u ovom trenutku najpotrebnije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari