Stanković: Do kraja novembra očekujemo da u Pčinjskom okrugu sa dve doze bude vakcinisano 65 odsto građana 1Foto: V. Ristić

Najbolji rezultat u dosadašnjem procesu imunizacije na području sedam opština Pčinjskog okruga ima Preševo sa 75 odsto vakcinisanih, a najslabije Trgovište sa 39, i Vladičin Han sa 37 procenata onih koji su primili dve doze neke od vakcina, ocenio je u izjavi za portal Danasa, dr Slađan Stanković, epidemilog u Zavodu za javno zdravlje u Vranju.

– U Vranju je dve doze neke od vakcina primilo 71 odsto građana,ali treba imati u vidu da u ovaj procenat ulaze i građani Severne Makedonije.U Bosilegradu je vakcinisano 57 procenata, a u Surdulici 47 i Bujanovcu 46 procenata građana – navodi sagovornik Danasa.
Stanković u dkladu sa ovim trendom očekuje da u Pčinjskom okrugu do početka decembra bude imunizovano 65, a do kraja godine i iznad 70 odsto građana.
– Za tri nedelje procenat imunizovanih u opštini Preševo trebalo bi da premaši 80 procenata što je rezultat za primer -navodi on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari