Ministar zdravlja Zoran Stanković ponovo je juče pozvao građane da se izjasne o izboru lekara u domovima zdravlja i tako olakšaju evidenciju u zdravstvenom sistemu, odnosno omoguće da budu pozivani na preventivne preglede.


– Izjašnjavanje o izboru lekara nema veze sa zdravstvenim osiguranjem, odnosno oni koji se ne izjasne ne gube svoje knjižice i pravo na lečenje o državnom trošku, kazao je ministar manifestaciji „Kutak zdravlja“ na Adi ciganliji. On je rekao da je to molba i apel građanima da bi se lakše organizovala evidencija i, na primer, skrining programi za različite tipove malignih bolesti.

Prema rečima Stankovića, građani koji su se već opredelili za određenog lekara ne treba to ponovo da rade, već u narednih šest meseci to treba da urade oni koji nisu izabrali lekara. On je pojasnio i da oni koji iz opravdanih razloga nisu u mogućnosti da se opredele treba da kontaktiraju svoj dom zdravlja.

Tokom jednočasovnog razgovora sa građanima koji su se žalili na skupe lekove, određene nelogičnosti o pravima na besplatne lekove i korupciju, Stanković je kazao da će inspekcija proveriti sve njihove navode u kojima nije poštovan zakon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari