Najposećeniji trening od kako je reprezentacija u Leogangu, održan je juče pre podne. Pratili su ga povremeni pljuskovi, a Antić je prvi put na okupu imao sve igrače. Drugovima su se pridružili kapiten Dejan Stanković i novi fudbaler Birmingema Nikola Žigić.

Šampionu Evrope je selektor rekao da može da odmori koliko hoće, ali su Stankoviću teško pala i ta dva dana van ekipe.

– Ja sam već „parkirao“ ono što se desilo. Mister je rekao, Deki uzmi predah koliko ti je potrebno, ali ja sam bio nestrpljiv. Uželeo sam se druženja sa momcima iz reprezentacije, a postoji li bolja prilika za to od ove pred jedno veliko takmičenje. Sve ide po planu, kao da smo stavili zarez 10. oktobra kada smo pobedili Rumuniju i sada idemo dalje – rekao je kapiten „orlova“.

Novinari iz Nemačke uporno insistiraju na mišljenju naših reprezentativaca o izostanku Balaka iz tima Joakima Leva.

– Tačno je da se radi o velikom igraču i kapitenu, ali Srbija na SP neće igrati protiv Balaka. Nemačka je izuzetno jaka reprezentacija i uveren sam da će selektor Lev naći pravu alternativu za fudbalera Čelsija – jasan je Stanković.

Dueli protiv Nemaca obeležili su karijeru Dejana Stankovića, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu.

– Sa Nemcima imam neki polupozitivan skor. Odskočna daska je bio meč sa Kajzerslauternom, kada sam dao dva gola za Crvenu zvezdu u onom čuvenom revanšu. Zatim, duel na Mundijalu gde sam do 70. minuta uspeo da kao klinac izdržim i da izađem pri rezultatu 2:0 za nas. I danas žalim što nisam bio spremniji da ostanem na terenu do kraja. Mi ćemo sve uraditi da ostvarimo uspeh, respektujemo svakog rivala, ali gledamo samo u naše dvorište – istakao je Stanković.

Nezaboravnom meču protiv Kajzerslauterna, Stanković je prošle subote dodao i veliki trijumf protiv Bajerna na stadionu Santjago Bernabeu. Titula najbolje ekipe na Starom kontinentu ludo je proslavljena u Milanu, a medalja se našla oko vrata dva igrača koji će u Južnoj Africi biti ljuti rivali.

– Sali Muntari je fenomenalan momak, primer pravog profesionalca. Peckali smo se ovih dana. Štedeli smo jedan drugog na treningu, ali na Mundijalu nema sentimentalnosti. Prštaće na sredini terena 13. juna u Pretoriji – zaključio je na kraju konferencije kapiten Srbije koji će se posle utakmica na SP sasvim približiti rekorderu po broju mečeva za nacionalni tim, Savu Miloševiću.

Poziranje pre treninga

Pre jučerašnjeg jutarnjeg treninga, reprezentativci Srbije izašli su u susret menadžeru hotela Klarerhof i upriličili foto-sešn ispred kompleksa gde je na simpatičan način ispisana poruka dobrodošlice svima koji ga posete. Poput planinara ili izviđača, držeći se za ruke, „orlovi“ su pomagali jedan drugom da ne dođe do proklizavanja na ionako klizavoj travi ispred Klarerhofa. Igračima je poziranje na uzvišici iznad magistrale dobro došlo kao zagrevanje za trening, a gazde hotela nisu krile zadovoljstvo zbog fotografija koje će krasiti zidove u svečanoj sali. Trening je opet napustio Miloš Krasić zbog bolova u primicaču, a Lane Jovanović se požalio na „žiganje“ u kolenu, pa je u pomoć priskočio doktor Mladenović i fizioterapeuti Branković i Mitrović. Selektor Antić uverava da se ne radi o težim povredama i da će se krilni fudbaleri Srbije vrlo brzo uključiti u pun trenažni proces.

Žigić o Birmingemu

Nikola Žigić je stigao u Leogang u sredu uveče i već na prvom treningu demonstrirao svoje golgeterske sposobnosti. Potpisivanjem ugovora sa Birmingemom, visoki špic je povećao koloniju naših fudbalera u Premijer ligi.

– Impresije su sjajne. Radi se o vrhunski organizovanom klubu. Drago mi je što sam svoj klupski status rešio na vreme i sada mogu potpuno da se posvetim pripremama za SP. Moja želja je bila da sve završim bez velike medijske pompe. Zato sam zamolio i selektora Antića i portparola Boškovića da ne otkrivaju novinarima glavni razlog mog odsustva iz ekipe ova prva dva dana. Nadam se da me shvatate, a šefu i Boletu dugujem zahvalnost što su ispoštovali moju želju – rekao je Nikola Žigić na konferenciji za novinare. Ma koliko se trudili da shvatimo njegovu želju, ne možemo da se pomirimo sa činjenicom da je engleska javnost pre naše saznala informaciju o transferu srpskog fudbalera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari