Izlazak DS iz vladajuće opštinske koalicije je pre svega posledica pokušaja lokalnog ogranka ove stranke da se što bolje pozicionira pred predstojeće lokalne izbore, ocenjuje predsednik opštine Čačak i potpredsednik Nove Srbije Velimir Stanojević.
Na jučerašnjoj pres konferenciji Stanojević je odbacio tvrdnje čelnika OO DS da su raspad koalicije uzrokovali različiti stavovi o strateškom razvoju grada i opštine i kršenju koalicionog sporazuma, ističući da je nelogično i indikativno da DS napušta koaliciju, a da sedam direktora opštinskih javnih preduzeća i ustanova iz redova ove stranke ostavlja na funkcijama.

Izlazak DS iz vladajuće opštinske koalicije je pre svega posledica pokušaja lokalnog ogranka ove stranke da se što bolje pozicionira pred predstojeće lokalne izbore, ocenjuje predsednik opštine Čačak i potpredsednik Nove Srbije Velimir Stanojević.
Na jučerašnjoj pres konferenciji Stanojević je odbacio tvrdnje čelnika OO DS da su raspad koalicije uzrokovali različiti stavovi o strateškom razvoju grada i opštine i kršenju koalicionog sporazuma, ističući da je nelogično i indikativno da DS napušta koaliciju, a da sedam direktora opštinskih javnih preduzeća i ustanova iz redova ove stranke ostavlja na funkcijama. On je najavio da će u najkraćem mogućem roku održati sastanak s ovim direktorima kako bi čuo njihov stav.
– U ovom trenutku kada su ostavke podneli samo zamenik predsednika opštine Kosta Milošević i član Opštinskog veća Milan Kandić u DS treba da se zapitaju da li su izašli iz koalicije. Uzroke ovakve odluke treba tražiti pre svega u rezultatima parlamentarnih izbora na kojima je DS u Čačku, koja je do sada predstavljala drugu stranku po snazi, ostvarila lošiji rezultat ne samo od koalicije DSS – NS, već i od SRS. Pretpostavljam da je reč o političkoj proceni rukovodstva DS da je u nove lokalne izbore bolje ući kao opozicija nego kao deo vlasti u kojoj su participirali čitavu deceniju – komentar je Velimira Stanojevića.
Obrazlažući svoju odluku o raskidu ugovora s opštinskim menadžerom Stanojević je naglasio da je to pre svega njegovo diskreciono pravo kao predsednika opštine, ali i da je raskid ugovora došao kao posledica nezadovoljstva nekim potezima i javnim istupima Darka Grbovića. Komentarišući tvrdnje koje se odnose na sukob interesa opštinskog menadžera, budući da je rođeni brat njegove supruge vlasnik preduzeća koje se često pojavljuje kao izvođač radova za račun opštine, Stanojević je potvrdio da prema njegovom mišljenju postoji izvestan sukob interesa.
– Gospodin Grbović mi je kada je stupio na dužnost predočio dokument Odbora za sprečavanje sukoba interesa kojim se potvrđuje da u njegovom slučaju ne postoji sukob interesa. Mada je to formalno pravno tako, ja, ipak, mislim suprotno – kaže Stanojević.
Stanojević je najavio da će najdalje do 3. marta imenovati novog opštinskog menadžera koji će ovoga puta biti nestranačka ličnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari