U gružanskom selu Vraćevšnica, na pola puta između Gornjeg Milanovca i Kragujevca, Beograđanin Svetislav Žilović (80) promovisao je prvu zadužbinu u ovom delu Srbije – poklon hotel, adaptiran od stare škole. Žilović je istakao da hotel s tri zvezdice i deset soba, koji je adaptiran od stare školske zgrade izrađene davne 1865.

U gružanskom selu Vraćevšnica, na pola puta između Gornjeg Milanovca i Kragujevca, Beograđanin Svetislav Žilović (80) promovisao je prvu zadužbinu u ovom delu Srbije – poklon hotel, adaptiran od stare škole. Žilović je istakao da hotel s tri zvezdice i deset soba, koji je adaptiran od stare školske zgrade izrađene davne 1865. godine, predstavlja njegov poklon Vraćevšnicima kako bi se taj kraj što brže razvijao. On je dodao da će se u staroj školi, adaptiranoj u moderni hotel, koja je zaostavština njegovih roditelja, nalaziti i moderna sala za venčanja.
Hotel će, prema planu, biti otvoren u septembru ove godine, a prema rečima donatora to će biti doprinos razvoju seoskog turizma u Gruži koja je najlepši i istorijski najbogatiji deo Srbije.
Ovaj vremešni Beograđanin pokloniće tom gružanskom selu i starački dom koji će početi da se gradi krajem ove godine, a koji će imati 20 jednokrevetnih i deset dvokrevetnih soba. Za izgradnju ovih objekata Žilović je do sada već uložio 360.000 evra. – Jedini mi je cilj da se ovaj kraj što brže razvija, a u staroj školi radio je moj otac kao učitelj, gde sam i ja učio, te će se nalaziti i galerija pod nazivom Kraljica Natalija (Obrenović), nepravedno zapostavljena začetnica izgradnje ovog naselja – kaže Žilović. Penzioner Svetislav Žilović rođen je u gružanskom kraju, a svoj radni vek proveo je u inostranstvu. Za osnivanje Zadužbine dobijena su sva rešenja od nadležnih republičkih organa u kojima piše da će „od prihoda koji se budu ostvarivali biti pružana pomoć ljudima u domenu zdravlja, obrazovanja, nauke i kulture“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari