Centar za socijalni rad opštine Novi Bečej angažovao je volontere kako bi promovisao dobrovoljni rad u korist građana opštine Novi Bečej. Pored poslova na terenu, podrške osobama sa invaliditetom ili osetljivim grupama građana, volonteri su angažovani i na telefonskoj centrali, ažuriraju baze podataka, sređuju arhivu, kreiraju i ažuriraju veb stranice ove ustanove.


– Ove godine smo počeli sa angažovanjem volontera, koji su prethodno završili obuku kako da komuniciraju sa starijim građanima, koji su na evidenciji centra za socijalni rad. U cilju pružanja podrške i analize njihovog stanja, uradili smo anketu koja pokazuje prioritete u radu. Planirali smo da u toku ove godine angažujemo 16 volontera. Ta cifra nije konačna već zavisi od interesovanja. Volonteri mogu da budu svih starosnih grupa, jer svačije iskustvo i dobra namera da daju doprinos lokalnoj zajednici biće nam dragocena – kaže Slavica Arsenov, direktorka novobečejskog Centra za socijalni rad.

Prema rezultatima ankete koja je sprovedena među osetljivim grupama građana u Novom Bečeju, kao najvažniji zahtev navodi se razgovor i mogućnost da se nekome ispričaju svoji problemi, potom slede pomoć u kući, nabavka i lekovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari