Startovala jesenja ribolovačka sezona na Južnoj Moravi kod Vladičinog Hana 1Ulov manje bitan od druženja pored reke. Foto: Lj.Pavlović

Nakon što je završen remont Vlasinskih hidroelektrana, zbog čega je Južna Morava na svom toku kod Vladičinog Hana, bila u opadanju, sada je sa porastom nivoa vode počela jesenja ribolovačka sezona.

Južna Morava protiče kroz sam centar Vladičinog Hana pa ovdašnji ribolovci imaju komfornu poziciju za pecanje iz gradske perspektive.

– Sa porastom nivoa reke vratila se i riba, pa eto nama jesenjeg zadovoljstva – rekao je novinarima Miodrag Brbi Stanković, navodeći da se sa „hladnijim danima i većim vodostajem Južne Morave očekuje i bolji ulov rečne ribe“.

Kada je ulov u pitanju, ovaj ribolovac kaže:“Uhvati se po neki skobalj, klen, šljivar ili sitna belica. No znate da ribolovcima ponekad i ulov nije tako bitan već to mirno druženje sa rekom“.

Ovadšnji ribolovci kao mamac najčešće koriste „hlebne bombe“ od običnog ili francuskog hleba, a tu su i crvi koji predstavljaju „omiljenu hranu“ ribe u Južnoj Moravi.

Sezona tek počinje, pa će biti sve više onih koji vreme provode u ribolovu, a onda svakako dođe i do druženja uz po koju rakijcu, vruću ili hladnu, kafu i čaj.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari