Povodom napada na odbornika novoformirane vladajuće koalicije Dragomira Mučića na regionalnom putu Golubac-Kučevo kod sela Snegotin, izjavu za Braničevo Danas dali su predsednik opštine Zoran Pajkić i predsednik SO Golubac, Dragan Furunović.

– Kao predsednik opštine Golubac obaveštavam javnost Braničevskog okruga da je na jedan brutalan i mučki način pretučen odbornik Skupštine opštine Dragomir Mučić iz sela Snegotin. Reč je o odborniku koji je trenutno u vladajućoj većini u opštini Golubac koju čine Demokratska stranka, Stranke G 17 plus i tri nezavisna odbornika. Očigledno je da se radi o jednom naručenom delu koje su učinili ljudi koji nisu sa teritorije opštine Golubac, slučaj je prijavljen policiji i ovo je praktično nastavak tenzija koje su nastale od marta meseca pa na ovamo. One su kulmunirale ali na jedan brutalan način. Ovo je ujedno i napad na novo opštinsko rukovodstvo koje je izabrano na zakonit i legalan način i koje već dve nedelje vrši svoju funkciju, koje vrši vlast u opštini Golubac. Ja mogu da izrazim svoje veliko razočaranje i žaljenje što se ovako nešto desilo, jer ovaj događaj nas vraća u davne 90-te godine, kada smo svi mislili da su daleko iza nas. Istovremeno kao predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke izražavam najoštriji protest, jer smo kao stranka bili uvek za rešavanje svih sporova mirnim putem, a pogotovu da se iz politike izbaci bilo kakvo nasilje. O ovom incidentu je obaveštena Policijska stanica u Golupcu i ja verujem da će i drugi organi preduzeti sve mere i u najkraćem mogućem roku rešiti ovaj slučaj i utvrditi ko je učinio ovo delo, i još važnije, ko ga je naručio. Takođe, mogu da obavestim javnost da su pojedinci pretili i mom zameniku, takođe članu Demokratske stranke, o čemu smo opet obavestili policiju i verujem da je već došlo vreme da se preduzmu neki konkretni i ozbiljni koraci kako bi se ovom bezumlju stalo na put. Očekujem, kao što sam rekao, da će veoma brzo biti pronađeni izvršioci ovih dela, da bi se situacija u ovoj opštini smirila i ona počela normalno da funkcioniše, izjavio je predsednik opštine Zoran Pajkić.

Furunović: Osuda gnusnog čina

– Taj gnusni čin i nedelo koje je zadesilo opštinu Golubac pokazuje da smo još uvek daleko od prave demokratije. Apelujem na sve šefove odborničkih grupa, apelujem na predsednike opštinskih odbora njihovih stranaka da ovaj gnusni čin osude. Očekujem da će ovi napadači veoma brzo biti otkriveni, naglasio je predsednik SO Golubac, Dragan Furunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari