Staza kod OŠ "Nada Matić" umesto do polovine decembra prošle, biće završena do kraja aprila ove godine 1Foto: Ana Milošević/Danas

Rekonstrukcija pešačke staze između OŠ “Nada Matić” i užičkog Doma zdravlja počela je 10. novembra prošle godine, a rok za završetak radova bio je 15. decembar. Nadležni kažu da će biti završena do kraja aprila.

Tadašnjim rebalansom gradskog budžeta za ove radove izdvojeno je oko pet miliona dinara.

Podsetimo, na ruiniran izgled prolaza, građani su ukazivali godinama. Posle probijanja obećanog roka završetka radova, neki od njih ponovo su se, nezadovoljni, obratili redakciji Danasa, jer kako kažu “radovi koji traju više od četiri meseca otežavaju svakodnevno funkcionisanje”.

Iz Užice razvoja, u kome su ranije postavili rok za završetak radova od 30 dana kažu da je niz situacija otežao privođenje radova kraju.

-Bilo je dosta faktora koji su zahtevali dodatne radove i dogovaranje sa stanarima, poput radova na kišnoj kanalizaciji, vodovoda, gasovoda. U međuvremenu je počela zima i morali smo da obustavimo radove, kažu za Danas u “Užice razvoju” i dodaju da su sve vreme morali voditi računa da pristup Domu zdravlja bude otvoren.

Kako navode, izvođač, firma GR Pop, je potvrdio da bi u slučaju povoljnih vremenskih uslova, radovi trajali najviše 15 do 20 dana. Ipak, predviđaju da će prilaz biti kompletno urađen do kraja aprila.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari