Predsjednik opštine Rožaje Ejup Nurković obišao je nedavno radove na skijalištu na Turjaku, koji teku po planu. Kako je saopšteno iz Nurkovićevog kabineta ski staza „Turjak II“ biće spremna za nekoliko dana, a u funkciji će biti čim snijeg napada.

– Trenutno se privode kraju radovi na remontu ski-lifta, a radi se i na osposobljavanju pratećih sadržaja te ostale infrastrukture, sve u cilju potpunije ponude Turjaka. Urađen je i pješački most, te postavljen mobilni bife bar i platforme od drveta gdje će posjetioci moći da se okrijepe pićem i toplim sendvičima, saopštavaju iz lokalne uprave. U rožajskoj upravi ističu da je na Turjaku urađen i parking prostor sa rasvjetom na prostoru od 3.000 kvadrata sa ulaznom i izlaznom trakom.

– Da bi sve funkcionisalo dobro, uz magistralni put su postavljeni saobraćajni znaci upozorenja i obavještenja. Za nekoliko dana očekujemo da bude osposobljen i dječji ski lift koji će, uz profesionalne instruktore upotpuniti sadržaj škole skijanja i omogućiti kvalitetnu obuku najmlađih, navodi se u saopštenju. Dodaje se da će u neposrednoj blizini skijališta biti otvoren restoran u čijoj ponudi će se naći tradicionalna jela te ugodan i topao ambijent za okrepljenje i odmor turista i gostiju. „Sve je spremno samo nam nedostaje snijeg, ali se nadamo da će se meteorološke prognoze ostvariti i da će nam i vremenske prilike biti naklonjene“, ističu u lokalnoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari