Za razliku od mnogih sremskih gradova, u Inđiji javna rasveta funkcioniše sasvim dobro, tako da se može reći da ovde skoro i nema mračnih ulica. Ipak, kol-centru „Sistema 48“ stižu stalno zahtevi za promenu sijalica i za još bolju javnu rasvetu. Za desetak dana stigne i preko trideset zahteva za zamenu sijalica ili otklanjanje kvarova.

Za razliku od mnogih sremskih gradova, u Inđiji javna rasveta funkcioniše sasvim dobro, tako da se može reći da ovde skoro i nema mračnih ulica. Ipak, kol-centru „Sistema 48“ stižu stalno zahtevi za promenu sijalica i za još bolju javnu rasvetu. Za desetak dana stigne i preko trideset zahteva za zamenu sijalica ili otklanjanje kvarova. Svi hoće adekvatno osvetljenje u svojoj mesnoj zajednici, u svojoj ulici ili ispred svoje kuće, a to košta.
Za utrošak električne energije za javnu rasvetu na teritoriji opštine, primera radi, u 2006. godini Direkcija za izgradnju je izdvojila više od devet miliona dinara, a vrednost utrošenog materijala za te namene je bila je 1,13 miliona dinara. Sve ovo bilo je dovoljno da inđijska opština konkuriše sa projektom rekonstrukcije javne rasvete za dodelu sredstava iz budžeta AP Vojvodine.
Cilj finansiranja ovog projekta je modernizacija sistema ulične rasvete, ušteda električne energije, smanjenje troškova održavanja, povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju i stanovništva u naseljenim mestima. Pare se odobravaju za nabavku štedljivih sijalica i opreme za upravljanje javnom rasvetom i njihovu montažu, a dodeljivaće se bespovratno, i to do 30 odsto od ukupne investicione vrednosti rekonstrukcije javne rasvete predviđene projektom i za opremu koja je propisana konkursom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari