Stefanović: Anđus je sitan reketaš, ne pravimo od njega zvezdu 1Foto: FoNet / MUP

Srpska napredna stranka je predala sve podatke o finansiranju kampanje za izbore 2012. godine i svaki dinar je potrošen transparentno i sa računa stranke, izjavio je danas minister unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Govoreći o zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka protiv SNS zbog nedostavljanja podataka o anagažovanju rumunskih marketinških kompanija Majoritas i Kondiment tokom kampanje za izbore 2012. godine, Stefanović je za N1 rekao, na akciji uništavanja narkotika utermoelektrani Nikola Tesla, da nije siguran da li postoji zvanična saradnja između SNS-a i tih kompanija i dodao da nije čuo za te firme konkretno.

“SNS je, kao i uvek, prijavila sve ono što je bio predmet našeg delovanja u kampanjama, sve ono što smo potrošili, svaki dinar vrlo transparentno i za razliku od mnogih drugih u kampanjama, mi smo svaki dinar potrošili sa računa naše stranke, pokazali izvore finansiranja i najveći deo je došao od broja poslanika koji SNS ima”, rekao je on.

Ističe da je stranka predala sve podatke, ali da su spremni da “uđu u razgovore” sa svima koji misle da treba još neki dodatni podatak kako bi se, kako je naveo, utvrdilo u čemu je nesporazum.

„Što se nas tiče, sve smo radili transparentno, sve smo radili javno, sve pokazali“, naglasio je Stefanović.

Stefanović je takođe  za N1 rekao i da ne zna da li je snimak hapšenja Dejana Anđus koji se pojavio u pojedinim medijima došao iz MUP-a. Kakko je naveo određeni snimci koji su se pojavili, nastali sa strane, i da ih nije snimila policija.

“Što se tiče određenih snimaka jasno je da su nastali sa strane, da ih nije snimila policija. Snimke hapšenja imate iz policije. Policija snima svako hapšenje, upravo zbog toga da se ne bi pojavilo da smo nekog zloupotrebljavali ili nismo”, rekao je on i dodao da policija nije zvanično objavila snimak hapšenja Anđusa i novinarki N1 poručio da pita “kolege iz medija odakle im ti snimci”.

“Što se tiče snimka hapšenja, policija ima snimak hapšenja. Da li je to taj snimak – ne znam, nisam upoređivao, stvarno nemam vremena da pregledam snimke da se bavim time. Kada radimo akcije, to radimo uz saglasnost tužioca. Dakle, kada su postupci u toku. Kada se završi, kada imamo neki razlog zbog čega to objavljujemo, mi to objavimo. Dakle, kada postoji ozbiljna društvena zainteresovanost za tako nešto. Anđus je sitan reketaš, nemojte da od njega pravimo neku medijsku zvezdu”, rekao je Stefanović i konstaovao da  ne zna da li je objavljeni snimak MUP-ov i da ga to ne zanima

 “Ne bavim se time, nije to moj posao” rekao je Stefanović.

Novinar Dejan Anđus uhapšen je krajem juna, zbog sumnje da je izvršio iznudu i da je od oštećenog preuzeo kovertu u kojoj je bilo 30.000 evra. Istog dana, pojedini mediji objavili su snimak Anđusa kako uzima belu kovertu, ali se ne zna ko je snimak napravio i pod kojim okolnostima.

Policija će nastaviti intenzivnu borbu protiv trgovine drogom

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je danas prisustvovao uništavanju više od 200 kilograma zaplenjenih narkotika u termoelektrani „Nikola Tesla“, poručio je da će policija nastaviti intenzivnu borbu protiv trgovine drogom.

Precizirao je da je danas uništeno najviše marihuane, oko 40.000 različitih tableta, desetak kilograma heroina i manja količina kokaina, saopštilo je Minsitarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Prema njegovim rečima, prediviđeno je uništavanje pet tona droge, koje će se sukcesivno obavljati u narednih pet, šest meseci, jer postoji ograničenje u pogledu količine koja može biti uništena po satu.

Stefanović je izjavio da je policija u poslednje tri godine zaplenila deset tona narkotika i da će će „MUP ozbiljnim i snažnim angažovanjem pokušati da skloni svakog narkodilera sa ulice“.

Uništavanje narkotika, kako je rekao Stefanović, obavljeno je uz prisustvo tužilaštva, sudija, ljudi iz Elektroprivrede Srbije i Komisije Vlade Srbije za praćenje postupka uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, koja je zadužena da ovaj proces prođe potpuno u skladu sa zakonom.

Stefanović je istakao da je za uspešno suzbijanje trgovine narkotivcima za Ministarstvo unutrašnjih poslova značajna dobra saradnja sa tužilaštvom i drugi bezbednosnim službama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari