Stefanović: Donirali prsluke za SAJ 1Foto: Medija centar

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) nastaviće da ulaže u policiju kako bi bila moderno, efikasno i kvalitetno opremljena.

I da bi bila spremna da obavi svaki zadatak koji se pred nju postavi, rekao je danas ministar policije Nebojša Stefanović, prilikom uručenju donacije preduzeća Jugoinport SDPR Specijalnoj antitetorističkoj jedinici (SAJ).
 
Ovo preduzeće doniralo je 70 balističkih prsluka i 140 zaštitnih ploča SAJ, čiji su pripadnici izveli pokaznu vežbu simulacije prilaza i dinamičkog upada u zabarikadirani objekat, koristeći donirane pancirne prsluke, saopštio je MUP.
 
Stefanović je ukazao da današnja donacija predstavlja nastavak procesa modernizacije u opremanju SAJ i dobre saradnje policije i te kompanije.
 
Stefanović je naglasio da će biti nastavljeni projekti koji će omogućiti da sve jedinice policije imaju više opreme, oružja i tehnike.
 
SAJ je, kaže, pokazala izuzetnu osposobljenost i obučenost učestvujući u različitim aktivnostima, od sprečavanja delovanja različitih organizovanih kriminalnih grupa do upada u narko laboratorije.
 
Srbija može da računa na njih, kao na ozbiljnu, udarnu silu u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala, istakao je Stefanović.
 
Zamenik direktora Jugoimport SDPR Branislav Prostran istakao je da će ta kompanija i ubuduće nastaviti da pruža veliki doprinos u opremanju policijskih i vojnih snaga.
 
Prostran je zahvalio MUP i Stefanoviću na povratnim informacijama o tome kako su se oprema i sredstva, koje proizvodi Jugoimport SDPR, pokazali na terenu i u realnim uslovima.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari