Stefanović i Joksimovićeva sa Fratinijem 1

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se danas sa savetnikom u Vladi Frankom Fratinijem sa kojim je razgovarao o migrantskoj krizi, kao i o procesu pristupnih pregovora u Evropsku uniju i Poglavlju 24, saopšteno je iz MUP.

Stefanović je rekao da će MUP nastaviti da ispunjava aktivnosti koje su predmet Akcionog plana za Poglavlje 24, i u cilju jačanja kapaciteta Ministarstva i Vlade u celini i u pogledu podizanja nivoa bezbednosti svih građana.

Fratini je pohvalio napredak u reformama MUP, koje su usaglašene i sastavni su deo procesa evropskih integracija i Poglavlja 24.

Stefanović i Fratini su se složili da je za rešenje migrantske krize neophodna dobra saradnja svih država u regionu i članica EU, kao i koordinisani rad na pronalaženju jedinstvenog odgovora. 

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa predsednikom italijanskog Instituta za međunarodne organizacije Frankom Fratinijem o evropskim integracijama, reformskoj politici i odnosima u regionu, saopštila je Vlada Srbije.

Sagovornici su ocenili da je Srbija stabilna zemlja sa jasnim opredeljenjem za članstvo u EU, uprkos izazovima sa kojima se na tom putu suočava. Konstatovali su da je važan krajnji cilj, uređena država sa snažnom ekonomijom, piše u saopštenju.

Joksimović je, kako je navedeno, naglasila punu posvećenost Vlade primeni dogovorenih kriterijuma.

Ona je ocenila da je važno zadržati postojeću dinamiku procesa pristupanja i otvaranja poglavlja do kraja godine, uprkos izazovima sa kojima se suočavaju i Srbija i Evropska unija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari