Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da Zaštitnik građana Saša Janković mora da dokaže tvrdnje da se urušava policija.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Ako to kaže, a nema dokaze, onda to treba da kaže kao Saša Janković, koji se bavi politikom, rekao je Stefanović u Jutarnjem programu TV Pink. Prema Stefanovićevim rečima, Janković se ne može kriti iza pozicije Zaštitnika građana, da hoda zemljom kao svetac i „ne smete me pomenuti, jer je to udar na instituciju Zaštitnika“. Stefanović je dodao da mu smeta to što se ličnosti poistovećuju sa institucijom, jer onda bi se i svako pisanje medija o pojedinim ministrima ili premijeru moglo smatrati udarom na Vladu Srbije. Janković je javna ličnost i „građani i mediji postavljaju pitanje, rešetaju“, kao što rade i za svakog drugog ko je političar ili pripada javnom životu, i ne bi trebalo da bude problem što nešto pitaju.

Stefanović je, komentarišući tvrdnje Jankovića da je ugrožen i da ga prate, rekao da policija proverava svaku prijavu koju dobije.

– U međuvremenu, dok te provere ne završi, preduzima sve radnje da bi ta osoba bila bezbedna, objasnio je Stefanović. Niko neće biti ugrožen, nosilac bilo koje javne funkcije, poručio je Stefanović, koji je rekao da iz razloga bezbednosti ne može da govori o detaljima dok traju provere navoda o nečijoj ugroženosti.

On je zapitao i šta bi bilo da MUP nije pronašao i objavio dokumente o samoubistvu u Jankovićevom stanu 1. aprila 1993. godine, jer bi sigurno onda neko rekao da policija nešto krije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari