Stefanović: Kriminalci se na ulicama Srbije neće osećati sigurno 1Foto: Twitter

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Subotici da će policija nastaviti da se snažno bori protiv kriminala i da na ulicama Srbije neće biti kriminalca koji će moći da se osećaju sigurno.

„To je garancija Ministarstva unutrašnjih poslova“, rekao je Stefanović pošto je sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom posetio manifestaciju „Policajac u zajednici“, organizovanoj u sklopu obeležavanja godinu dana rada Vlade Srbije, saopštio je MUP.

Stefanović je kazao da je MUP ostvario dobre rezultate u zapleni narkotika i borbi protiv organizovanog kriminala, da je razbijeno više od 14 velikih organizovanih kriminalnih grupa, ostvaren dobar rad na rasvetljavanju krivičnih dela, smanjivanju opšte stope kriminaliteta i jačanju sigurnosti građana.

On je zahvalio premijerki i Vladi na podršci za opremanje policije, dodavši da je ove i prošle godine nabavljen novi kontigent vozila, unapređeno naoružanje i oprema, ali da se radi i na nabavci novih helikoptera, obnovi zgrada, kao i da se ulaže u obuku kadrova.

Ana Brnabić zahvalila je ministrima Stefanoviću i Vulinu na svemu što su učinili kako bi policija i vojska bili bliži građanima i time simbolično pokazali da je Vlada Srbije tu za građane, da ih obezbeđuje, štiti i njihov život učini kvalitetnijim.

Premijerka je dodala da će Vlada nastaviti da ulaže u policiju i da joj je drago što je usvojen Zakon o izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti i što će se od septembra krenuti u prvu fazu izgradnje stanova.

Vulin je rekao da MUP, Bezbednosno-informativna agencija i Ministarstvo odbrane čine jedinstven sistem bezbednosti Republike Srbije, istakavši da svi pripadnici Vojske Srbije daju svoj maksimum i sve od sebe da sačuvaju život i bezbednost svakog građanina.

Na Trgu slobode u Subotici tokom akcije „Policajac u zajednici“ pripadnici policije građanima su prikazali veštine, sposobnosti, metode rada i opremu sa kojom raspolažu, a program je bio posebno prilagođen najmlađim sugrađanima, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari