Stefanović pozvao mlade da razmisle o karijeri pilota Vojske Srbije 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/DS

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas letačku obuku kadeta završne godine i kandidata za novu klasu Vojne akademije, u jedinicama 204. vazduhoplovne brigade na batajničkom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ i pozvao mlade ljude da razmisle o karijeri pilota Vojske Srbije.

„Nema plemenitijeg poziva od poziva vojnog pilota, zadovoljstvo je videti ove mlade ljude koji su se opredelili da budu čuvari našeg neba“, istakao je Stefanović.

On je rekao da je imao priliku da vidi ozbiljan nivo obučenosti, kao i ogroman nivo posvećenosti starešina koji se trude da od tih mladih ljudi naprave prave pilote.

„Hoću da pozovem mlade ljude da razmišljaju o mogućnosti karijere pilota u Vojsci Srbije. Imaće i pristojne plate i priliku da služe svojoj otadžbini, ali će i ono što mislim da je i za njih važno, imati prilike da pilotiraju najsavremenijim tipovima aviona i helikoptera“, poručio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari