Stefanović razgovarao sa Endrjusom o saradnji u oblasti borbe protiv narkotrafikinga 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika sekretara Međunarodnog biroa za narkotike Jorganom Endrjusom o unapređenju saradnje u oblasti borbe protiv narkotrafikinga i održavanju obuka za srpske policajce u oblasti borbe protiv korupcije, trgovine ljudima, finansijskih istraga i visokotehnološkog kriminala.

Stefanović je u okviru zvanične posete SAD, istakao da je srpska policija tokom 2018. godine zaplenila više od četiri tone droge, kao i da je za samo četiri meseca ove godine oduzela više od dve tone narkotika, navodi se u saopštenju MUP-a.

Endrjus je ukazao da je srpska policija „pouzdan partner u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala i da je zadovoljstvo raditi sa njenim pripadnicima“, navedeno je u saopštenju.

Stefanović i Endrjus razgovarali su i o radu policije u zajednici i preventivnom radu sa decom, kao i o predmetu „Osnovi bezbednosti dece“, u okviru kojeg srpski policijci podučavaju učenike prvog, četvrtog i šestog razreda u osnovnim školama kako da se bezbedno ponašaju i zaštite, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari