Stefanović: Unaprediti saradnju sa Turskom u oblasti odbrane 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/DS

Ministri odbrane Srbije i Turske, Nebojša Stefanović i Hulisi Akar, razgovarali su danas u Ankari o saradnji dve zemlje u oblasti odbrane i mogućnostima njenog daljeg unapređenja, posebno u vojno-vojnom i vojnoekonomskom segmentu.

Stefanović i Akar su tokom razgovora ocenili da izuzetno dobri odnosi dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana predstavljaju veliki potencijal i osnov za dalji razvoj saradnje dva ministarstva, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Ministar Stefanović je podsetio da je Turska jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije i rekao da je neophodno intenzivirati vojnu saradnju, posebno u vojnoekonomskom i vojno-vojnom segmentu.

Ministar Akar se zahvalio Stefanoviću na poseti Turskoj, ističući da upravo ovakvi razgovori doprinose iznalaženju modaliteta saradnje koji su od interesa za oba naroda.

On je ocenio i da su odnosi naših zemalja važni kako za stabilnost celog regiona, tako i za njegov ekonomski i sveukupni razvoj, navodi se u saopštenju.

Ministri će prisustvovati vežbi Turskih oružanih snaga na poligonu „General Nahit Šenolu“ u Polatliju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari