Šteta 10 miliona dinara 1Foto: V. Ristić

Kada je prekjuče pukao očigledno dotrajali kotao za daljinsko grejanje, koji se nalazi u objektu zapuštene Štamparije „Nova Jugoslavija“ u Vranju, iz njega se izlila veća količina vode pomešane sa manjom količinom mazuta, što je izazvalo uznemirenje građana u naselju kod autobuske stanice.

 

– Ipak reč je samo o manjoj količini mazuta i mi ćemo preuzeti sve mere da područje gde je došlo do izlivanja vode i delimično mazuta saniramo u skladu sa svim zakonskim normama, objasnio je novinarima v. d. direktora JP „Novi dom“ Goran Petrović u čijoj je nadležnosti daljinsko grejanje na teritoriji Vranja.

Kotao je dotrajao i njegova zamena za narednu grejnu sezonu biće neophodna, za šta će biti potrebno obezbediti oko 10 miliona dinara, kako se bi grejanje ovog dela grada odvijalo u skladu sa standardima, ali i sasvim bezbedno po stanovnike. Reagovali su i nadležni iz Komunalne policije koji su odmah obavili uviđaj na licu mesta, a načelnik Ivica Tašković najavljuje primenu „zakonskih normi predviđenih za ovakve situacije“.

– Kotlarnica se nalazi u vlasništvu JP „Novi dom“ pa ćemo protiv odgovornih podneti prekršajne prijave, jer je očigledno da je moglo doći i do ozbiljnijeg ekološkog incidenta, a sreća je što je u kotlu bilo, po svoj prilici, malo mazuta, pojasnio je Tašković.

U JP „Novi dom“ nedavno je smenjen direktor, a prethodnu grejnu sezonu ovo preduzeće je završilo sa manjkom u kasi od nekoliko desetina miliona dinara, pa će nemali izazov predstavljati neophodno investiranje u novi kotao kao i obnovu mreže daljinskog grejanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari