Na području Golubca, prema gruboj proceni, od bujičnih poplava koje su krajem maja zahvatile tu opštinu, iznosi 18 milioan dinara, procenjuju u ovoj podunavskoj komuni.


U taj iznos nije uračunata šteta na privatnim automobilima koji su oštećeni od grada, raznoj robi koja je po prodavnicama uništene od poplavnog talasa i drugi oblici štete, kaže načelnik opštinske uprave Vladica Buljubaša.

On je izjavio da „gruba procena šteta na poljoprivrednom i građevinskom zemljištu kao i na usevima iznosi 18 milioan dinara“.

Golubac je 24. maja popodne zahvatilo veliko nevreme sa gradom, kada je zbog obilnih padavina to mesto bilo je pod vodom koja je nanela velike količine blata, mulja, granja… Voda je poplavila i podrumske prostorije zgrada i kuća a najveći problem napravila su dva bujična potoka koja su, zbog obilnih padavina u centar Golupca doneli ogromne količine blata, mulja, raznog granja… Nadležne službe, kao i pripadnici Sektora za vanredne situacije i uz pomoć pumpi reagovali su odmah po prestanuku padavina a potom je u pomoć stigla i vojska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari