Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija u Pirotu uplaćen je prvi deo para iz Nacionalnog investicionog plana namenjenih izgradnji kanalizacije u tri pirotska sela, izjavio je za Danas direktor Zoran Nikolić.
Po obaveštenju koje su dobili još krajem 2006. godine, Vodovodu i kanalizaciji od NIP pripada oko 400.

Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija u Pirotu uplaćen je prvi deo para iz Nacionalnog investicionog plana namenjenih izgradnji kanalizacije u tri pirotska sela, izjavio je za Danas direktor Zoran Nikolić.
Po obaveštenju koje su dobili još krajem 2006. godine, Vodovodu i kanalizaciji od NIP pripada oko 400.000 evra za realizaciju projekta izgradnje kanalizacije u selima Gradašnica, Poljska Ržana i Krupac.
– Jedan deo posla smo već završili krajem prošle godine. Čekamo već šest meseci da taj novac dođe. Sada je prvi deo tog novca u iznosi od 3.950.000 dinara uplaćen. Sve će to doprineti da ubrzamo naše radove. Više puta sam rekao da bez obzira da li će ova sredstva od NIP doći ili ne, da mi nećemo odustati od ovih projekata, mada brzina realizacije svakako zavisi od novca. Prvi deo tog novca je, dakle, uplaćen i nadam se da će projekti biti nastavljeni – kaže Nikolić.
On naglašava da je septembra 2006. godine počela realizacija projekta uvođenja kanalizacione mreže u Gradašnici.
– Još prošle godine smo uradili 1.500 metara kanalizacije u ovom selu. Ono što očekujemo jeste da se uskoro završi projekat za kanalizaciju Poljske Ržane, a potom i za Krupac – kaže Nikolić.
Direktor Vodovoda i kanalizacije kaže da ovo preduzeće uprkos investicionom zamahu i dalje ima problema sa naplatom dugovanja. Zaključno sa 31. decembrom, dug privrede i građana prema Vodovodu iznosi 108 miliona dinara. To je prilično velika suma . Od tog iznosa privreda je dužna oko 70 miliona dinara. – Očekujem u ovoj godini da tu sumu smanjimo. Prošle godine smo imali izuzetno dobru naplatu koja iznosi 91 odsto. To je dobar procenat, ali ipak nije sto odsto – kaže Nikolić.
– Ponavljam, sve što radi Vodovod, radi isključivo iz cene vode, dakle iz sopstvenih izvora. Nismo na budžetu opštine – kaže Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari