Deset od 15 odbornika Koalicije za Pirot (KZP), funkcioneri i direktori gotovo svih javnih preduzeća u Pirotu, podržali su predsednika opštine Pirot Vladana Vasića koji je nedavno kao pojedinac pristupio Ujedinjenim regionima Srbije.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare obelodanjeno je da podršku Vasiću, osim predsednika SO Milana Popovića, pružaju direktori „Parking servisa“, Sportskog centra, Vodovoda, Doma kulture, Javnog urbanističkog preduzeća, Galerije i Turističke organizacije Pirot.

– Odluku o pristupanju URS-unisam doneo samostalno i iza nje stoji veliki deo Koalicije za Pirot. Neki od njih nisu prisutni zbog poslovnih obaveza – rekao je na konferenciji za novinare Vladan Vasić, predsednik opštine i jedan od čelnika Koalicije za Pirot.

Vasić je podsetio da je KZP zajedno sa svojim koalicionim partnerima u maju 2008. godine osvojila 26 mandata na lokalnim izborima.

– Od tog broja, 15 mandata je pripalo KZP-u, G17 plus je dobio osam, a tri SPO. Od tih 15 odbornika, deset je svojim potpisima meni pružilo podršku. Mislim da ni ostatak odbornika nije daleko od te podrške. Imam podršku i odbornika G17 plus i SPO-a. Skoro svi direktori, osim jednog ili dva, nisu ovde. To valjda govori o kakvoj je podršci reč. Nema, dakle, mesta priči o podeli Koalicije, o tome da će ona na jednu a ja na drugu stranu. Za petoricu odbornika koji nisu potpisali ovu podršku ne računam da su protiv odborničke većine i biće sastavni deo većine. U DS-u neće biti troje već petoro odbornika – kaže Vasić.

Na pitanje kakav dalji rasplet očekuje i da li će doći do nekih promena u nekim javnim preduzećima, Vasić je rekao: „Videćemo.“

– Ova konferencija za novinare nije usmerena ni na kakvu podelu. Ovo je samo podrška generalnoj politici koju smo vodili u proteklih sedam godina. Vreme će pokazati šta će se desiti u lokalnom parlamentu i na nekim ključnim mestima. Pokušaću da naglo ne donosimo nikakve odluke – kaže Vasić, dodajući da se sa većinom ljudi konsultovao.

– Promocija URS-a biće i u Pirotu. Ideja lidera URS-a je da obiđu celu Srbiju i da razgovaraju sa ljudima. Politički koncept URS-a treba da bude zaokružen do kraja septembra, a jedan od ciljeva je da se slušaju glasovi običnih ljudi. Da vidimo šta ljude muči na terenu – rekao je takođe Vasić.


Neću da komentarišem lične stavove

Na molbu da prokomentariše saopštenje koje su prošle nedelje potpisala dvojica osnivača KZP-a Momčilo Antić i Miodrag Mitić koji su protiv pristupanja KZP-u URS-u, odnosno da se „da protive pokušajima da se pravo Vasića kao pojedinca prikaže kao stav cele koalicije ili njenog većeg dela“, Vasić je rekao „da neće da komentariše nečije lične stavove“.

– Ovde je reč o političkom konceptu koji je perspektivan i za koji se zalažemo sedam godina. Mišljenja sam da smo prevazišli lokalne okvire i da nam je potreban partner preko koga možemo da utičemo na odluke koje se donose na republičkom parlamentu i vladi. Do sada nismo imali takvog partnera. Pet članova KZP-a ću delegirati u Upravu Ujedinjenih regiona Srbije. To je neka vrsta Glavnog odbora URS-a. To će biti mesto gde ćemo ne samo braniti već se i boriti za interese Pirota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari