Kao što je i bilo najavljeno pre desetak dana na sednici borda direktora RTB-a, SNC Lavalina, Outoteka i Energoprojekta održanoj u Beogradu, u Rudarsko topioničarski basen Bor dopremljen je prvi kontingent od stotinak tona opreme za kontaktni kotao u novoj fabrici sumporne kiseline.


– Narednih dana očekuju se da pristignu i ostali delovi za fabriku sumporne kiseline i topionicu – izjavio je novinarima je direktor Topionice i rafinacije bakra. Boban Todorović, pred glavnim skladištem TIR-a, gde je iz tri kamiona počeo istovar prve opreme za realizaciju Projekta rekonstrukcije topionice i izgradnju nove fabrike sumporne kiseline.

Ovom se prilikom čulo da će, u skladu sa dogovorom na beogradskom sastanku, da se ustanovljeni termin plan mora poštovati pa će za šest do sedam nedelja biće dopremljeno dodatnih 300 tona opreme. Na putu iz SAD za Bor je predgrejač težak preko 60 tona, koji na svom temelju treba da bude krajem aprila, dok će kompletna procesna oprema za novu fabriku sumporne kiseline biti u RTB-u do isteka ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari