Sindikat obrazovanja Slovenije uručio je pomoć u vidu nastavnih sredstava Osnovnoj školi „Božidar Dimitrijević Kozica“ u Bradarcu, u iznosu od 4.000 evra.

Zahvaljujući sredstvima koja je donirao Sindikat obrazovanja iz Slovenije OŠ „Božidar Dimitrijević Kozica“ kupila je nedostajuća nastavna sredstva za svih dvanaest područnih škola koja se nalaze u Bradarcu, Rečici, Kličevcu, Drmnu, Maljurevcu, Bubušincu, Nabrđu, Trnjanu, Bratincu, Kasidolu, Beranju i selu Bare. Kupljene su istorijske i geografske karte, rekviziti za fizičko, laptopovi, projektori, štampači, televizor i druga nastavna sredstva, kao i vrata za školu u Drmnu i Trnjanu i dva nova prozora u Barama.

Sindikat obrazovanja Srbije od prvog dana poplavnog talasa stao je na stranu svih svojih članova i tražio način da im pomogne. Prvu novčanu pomoć nakon poplava dobilo je 80 članova sindikata, drugi vid pomoći bio je besplatno putovanje i boravak dece iz poplavljenih područja u Poljsku, sa ciljem da se tamo oporave od doživljenog stresa i razonode. „Vodo koliko si ti jaka mi smo još jači od tebe“, naglasio je Radomir Šojanović, potpredsednik Sindikata obrazovanja Srbije i dodao: -To svakako ne bi bilo moguće bez naših dobrih prijatelja, suseda iz Crne Gore i Slovenije, koji su nam izašli u susret. Nije se tu stalo. Dobili smo ponudu od Sindikata iz Slovenije da hoće da doniraju 4.000 evra. Razgovarali smo u Reginalnom centru i doneli odluku da donacija pripadne Osnovnoj školi u Bradarcu koja je najviše stradala od poplave. Meni je puno srce što vidim da su zadovolji svi u ovoj školi i naši prijatelji iz Slovenije“.

Jelka Velički, predsednica Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Slovenije prenela je svima pozdrave od članova njihovog sindikata i istakla da su srećni kada mogu da nekome da pomognu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari