Samo desetak dana nakon što je Opština Nova Varoš od beogradskog „Rekreatursa“ zakupila „Panoramu“ na deset godina, pozitivni efekti ove odluke već su vidljivi. U hotelu na Zlataru vrvelo je proteklih dana kao u košnici, smeštajni kapaciteti su uglavnom popunjeni, a gosti su pristigli iz različitih delova Srbije. U toku je i adaptacija samog objekta, prilično nagriženog „zubom“ vremena, a, kako je planirano, prva faza radova trebalo bi da bude završena već do kraja ovog meseca.


Većinu turista koji su preplavili „Panoramu“ čine deca i školarci, koji na Zlataru borave u okviru rekreativne nastave i ekskurzijskih putovanja, a njih oko dve stotinak doputovalo je iz Beograda, Novog Sada, Jagodine… Očekuje se dolazak sportista i sindikalnih organizacija, a, prema do sada ugovorenim aranžmanima, odlična poseta očekuje se i tokom juna i jula.

– Ohrabruje izuzetno interesovanje za boravak na Zlataru, što nam uliva nadu da ćemo uspešno završiti letnju sezonu. Kako bi privukli što više turista i tokom zimskih meseci, gostima koji letos budu uživali u čarima naše planinske lepotice, nudimo besplatan ski-pas na gradskom skijalištu u trajanju letošnjeg boravka u hotelu. Sa toplom dobrodošlicom dočekujemo sve turiste i zaljubljenike u prirodu, a tome u prilog govori i podatak da smo za prvih 30 gostiju obezbedili gratis krstarenje kanjonom Uvca, kaže Ivana Novaković, v.d. direktora Turističko-sportskog centra „Zlatar“. Ona ističe da se, uporedo sa prijemom prvih gostiju i ugovaranjem aranžmana za nastupajući period, u „Panorami“ odvijaju i radovi na sanaciji objekta, koji u ovoj prvoj fazi, podrazumevaju adaptaciju centralnog hola sa restoranom, uređenje recepcije i šanka, terase pokraj ulaza u hotel, kao i „umivanje“ soba i apartmana, a sve u skladu sa postojećim arhitektonskim izgledom hotela, izgrađenog davne 1968. godine. U planu je da se do zime sanira i deo krovne konstrukcije, zameni stolarija, kao i osposobi bazen sa mini-spa centrom. Korenita promena poslovne politike u radu „Panorame“ podrazumevaće, inače, i obogaćivanje hotelskog menija u kome će se akcenat staviti na tradicionalne specijalitete zlatarskog kraja.

U rukovodstvu TSC podsećaju da će, ponovnim otvaranjem hotela, biti dugoročno rešen višegodišnji problem nedostatka smeštajnih kapaciteta, što je za posledicu imalo gotovo minoran broj ostvarenih noćenja na godišnjem nivou.

Obim i dinamiku radova na adaptaciji hotela, inače, redovno nadziru i opštinski čelnici -Dimitrije Paunović i Branislav Dilparić, koji su uvereni da će „Panorama“ uskoro zablistati punim sjajem. Osim što će biti zamajac u razvoju turizma, omogućiće i otvaranje novih radnih mesta. Sa projektom oživljavanja najvećeg objekta na Zlataru prošlog vikenda upoznao se i Nikola Selaković, ministar pravde u Vladi Republike Srbije, inače, rodom iz zlatarskog kraja, koji je prilikom obilaska objekta i nakon razgovora sa opštinskim čelnicima, obećao značajniju podršku države u podsticaju turizma na ovim prostorima , posebno u izgradnji infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari